RTL - NPO

Liveblog Temptation Island / The Passion 2018

Hoelang kan Jezus de verleiding weerstaan van de universele liefde voor de mensheid?

Vanavond wordt zowel Temptation Island als The Passion uitgezonden. In dit liveblog wordt de voortgang van de verhalen live geduid. Hoelang kan Jezus de verleiding weerstaan van de universele liefde voor de mensheid?

21:54 Jezus wordt aan het kruis gehangen. Rick Brandsteder vraagt hoe hij terugkijkt op zijn deelname.

21:32 Jezus verraden door Judas? “Ik hoorde kusgeluiden”, aldus Daniëlle.

21:21 Onbegrijpelijk dat die Jezus meedoet aan The Passion, je weet toch dat je verraden gaat worden in zo’n format? Dan moet je achteraf ook niet gaan lopen zeiken.

21:15 Deborah vindt dat Tim die verlovingsring lekker in z’n gat moet steken. Straks meer mooie verhalen van de mensen die meelopen in de processie.

21:09 Deborah gaat door het lint. Tim wast zijn handen in Bacardi Cola. “Ik wil haar geen pijn doen.”

21:01 Oei, dat was de rap van Brainpower. Straks bij het kampvuur zal Rick Brandsteder hem confronteren met de beelden en vragen hoe hij het zelf vond gaan.

20:49 Tim offert een schaap bij het kampvuur om vergeving te vragen voor zijn zonden met Cherish.

20:32 Petrus wordt vanavond gespeeld door Brainpower. Verleidster Zwanetta wordt gespeeld door Zwanetta.

20:17 Er zijn duizenden voyeurs naar Amsterdam Bijlmer gekomen om ironisch naar de lijdensweg te kijken.

20:05 Vanavond een verhaal over lijden, sterven, en wederopstanding. Voor de mensen die daar geen zin in hebben wordt op NPO 1 The Passion uitgezonden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trollenverdelger: jouw reactie is teveel eer voor de redactie. Men zit overwegend op de krent en doet af en toe een poging tot speelsheid en hoopt daarmee de creativiteit van lezers te stimuleren. Men is niet happig de bijbelse geschiedenis met de huidige politieke lamlendigheid te verbinden. Dat doen lezers die even niets beters te doen hebben. Want: méér reacties, méér lezers, méér reclameopbrengst, méér eindejaarsbonus voor de redactie. Snappie, Trollenvanger?

gravatar

Trollenvanger,
maak s.v.p. eens uw grollen iets langer
uw oneliners ogen soms als gratuite drollenvanger
kort-af en onheilszwanger

gravatar

Op Facebook heb ik gelezen dat Meneer Wilders (van de PVV) niet van zo van spotten met het christelijke geloof houdt.

gravatar

Corrie toont zich nu wel echt superdom:

– Ze gelooft alles wat op Facebook geschreven staat (en wat G.W. schrijf), dat wisten we overigens al.

– Ze denkt echt dat de islam al was uitgevonden toen de mythologische Jezus aan een kruis gespijkerd zou zijn. (Mohammed leefde van ca. 570 tot 632 ná Christus!)

gravatar

Als iemand rond zou bazuinen dat hij de zoon van een god is, zou hij tegenwoordig subiet worden opgenomen vanwege waandenkbeelden. Maar daarvoor gelijk elk jaar kruisigen lijkt mij teveel van het goede.

Reageer
gravatar

Oom Steeds, er zijn miljarden die tegenwoordig hallucineren. Ze worden niet opgenomen, maar door het simpelweg religie te noemen krijgen ze juist rechten om andere mensen hun prehistorische wetten op te leggen. Zoiets normaals als zelfbeschikking is bij hen verboden.

gravatar

Analyse.

Als mensen je hier een vraag willen stellen, zal die altijd in de vorm komen van een onbedoelde bekentenis van hun eigen minne karakter, dus om zich niet te laten kennen en niet bij voorbaat een ondergeschikte rol in te nemen in de vorm van controle en beschuldiging. Vertrouwelijk nemen ze je dan even apart om de touwtjes in handen te houden. Zo ziet het laffe volk eruit dat zich dagelijks met dezelfde achterbakse politiek bezighoudt die Christus aan het kruis bracht.

gravatar

vervolg:
22.08 Direct nadat een buitenkerkelijke soldaat uit Tiengemeeten zijn lans in Jezus zijde heeft gestoten vraagt Rick Brandsteder meelevend “wat er nu precies door hem heen ging”. Hij houdt zijn Sony-microfoon op mondhoogte van Jezus. Omdat Jezus duidelijk even ademloos is, zegt Rick: “Luisteraars, we gaan voor een kort interview met de handen schrobbende Pontius Pilatus nog even terug naar de studio in Hilversum”

gravatar

22.12 Speciaal verslaggever Ron Fresen meldt zich vanuit de Trèvezaal waar het volledige nationale Sanhedrin in opperste vreugde de beelden op het Kamerbrede scherm volgt. “One down, nog 11 to go” (nog maar 11 want Judas Pechtoldus heeft zich intussen opgehangen na een aanslag van De Belastingdienst over zijn appartement aan Zee en de niet aangegeven 30 zilverlingen), vervolgens wordt de Eerste Kamer onder M.E.bescherming naar een safehouse vervoerd dat aanvankelijk bestemd was voor de familie van Willem Holleeder

gravatar

22.21 Gastmoeder Noraly Beijer houdt het niet droog. Met smartelijk vertrokken gelaat meldt zij de kruisafname van haar zoon: STABAT MATER, ja daar staat (nog net) de moeder, bijna omvergelopen door loslopende geluids- en/of cameramannen. Rick Brandsteder, gealarmeerd door in-ear aanwijzingen vanuit de regiekamer, houdt haar -nipt- staande met behulp van een Sony tripod uit de verzameling van zijn vader.

gravatar

U beantwoordt een beetje aan het profiel van de dubbelzinnige Jood, dat hem duizenden jaren volgde, die blijkbaar The Passion als racistisch ervoer.