Shutterstock / Ranta Images /zamzawawi isa

Vrienden hopen allebei dat de ander afzegt

Remco en Jari zijn de wanhoop nabij

Remco en Jari hebben enkele weken geleden afgesproken om iets te drinken, een beetje voor de gezelligheid en vooral omdat ‘ze elkaar al veel te lang niet gezien hadden’. Nu de dag is aangebroken heeft zowel Remco als Jari daar geen enkele behoefte meer aan, dus hopen ze allebei dat de ander afzegt.

Remco ziet er met de minuut meer tegenop. Angstvallig laat hij enkele smoesjes de revue passeren, maar hij beseft dat hij niet degene kan zijn die afzegt. Dat heeft hij bij de laatste twee afspraken al gedaan. Hij is dus afhankelijk van Jari, maar die lul heeft er blijkbaar wél zin in want er is nog steeds geen appje. Ook Jari is de wanhoop ondertussen nabij. Hij wil gaan zuipen met zijn collega’s, maar vindt dat hij met goed fatsoen zo kort van tevoren niet meer kan afzeggen. Als die zak van een Remco echter ook zo redeneert, is er geen weg meer terug.

Het doemscenario voor beide mannen komt uit. Om acht uur belt Remco bij Jari aan. Een ferme handdruk volgt. “Hey, goed je te zien man!” Godverdomme.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb ook een IPhone genomen, ik heb geen abonnement. Maar ik moet er af en toe mee praten om niet op te vallen als ik op het terras zit of naar de winkel ga. Ik zeg dan ‘zullen we afspreken. Ja, oké. Dan ben ik er tegen vieren. Hoi.’ etc.

Reageer
gravatar

Ik lees wel eens De Speld, maar nog nooit heb ik gereageerd. Eerlijk gezegd vind ik de reacties vaak wat flauw.
Nu reageer ik voor het eerst omdat mij iets van het hart moet.

Waarom is het nodig om de Naam des Heere hier ijdel te gebruiken?

Reageer
gravatar

Ans, jouw Heer kan die blasfemie zelf wel bestraffen. Daar heeft de Almachtige jou toch echt niet bij nodig.

Overigens is die Heer zelf heel ijdel, gezien de vele geschilderd portretten en sadistische kruisbeelden. Gek genoeg beelden ze allemaal jouw Heer verschillend uit. Jammer dat er in die tijd nog geen fotografen waren.

gravatar

Wees gotverdomme eens duidelijk, Annie, euh Ans!

Wèlke heer?! Ik zie nergens een achternaam!!

Zonder achternaam bestaat jouw ‘heer’ administratief helemaal niet, kunnen we er niks mee!

gravatar

Beste Zo…, je bent aan het zieken!
“Dit soort types” zijn echt ziek. Enorm tegen een bezoek opkijken, knellende besluiteloosheid en lafheid levert flinke buik- en hoofdpijn op. Zo’n pijn waarbij Sinasprilletjes zelden helpen, maar enkele flinke borrels doorgaans wel.