YouTube - James Animation / Wikimedia Commons - De Balie / Wikimedia Commons - Elekes Andor

Debatcentrum organiseert filmavondje voor politici die niet in debat willen

Onder anderen Baudet en Simons komen Shrek 2 kijken

Naarmate de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komen worden er steeds meer debatten georganiseerd. Maar niet elke politicus heeft zin om in debat te gaan, voor hen organiseert debatcentrum Cicero een gezellig filmavondje.

“We vinden het belangrijk dat er ook ruimte is voor politici die niet met elkaar in debat willen”, licht organisator Remco Bolhuis toe. “Niet iedereen heeft er zin in om in discussie te gaan over belangrijke verkiezingsthema’s, je wil af en toe gewoon een beetje in je eigen gelijk zwelgen. Dat snap ik wel. Achterover zakken in een fatboy, even niet aan politiek en partijprogramma’s denken, lekker zakkie chips erbij.”

Onder anderen Thierry Baudet (Forum voor Democratie) heeft toegezegd te komen: “Ik heb begrepen dat Shrek 2 gedraaid wordt. Dat is mijn lievelingsfilm. Bovendien had ik al niet zo’n zin om te debatteren. Al dat beargumenteren waarom een ander ongelijk heeft is niet aan mij besteed, ik stuur wel een tweetje dat Pechtold mij in levensgevaar brengt en dan kan ik de rest van de avond ontspannen.”

Ook Sylvana Simons (BIJ1) geeft acte de présence op het filmavondje. Ze zei er speciaal een debat met Annabel Nanninga (Forum voor Democratie) voor af: “Laten we wel wezen. Als iedereen die het met elkaar oneens is toch niet komt, is er helemaal niks aan zo’n debat. Dan kijk ik liever een filmpje.”

UPDATE: Sylvana Simons heeft zich afgemeld voor het filmavondje toen ze hoorde dat ook Thierry Baudet Shrek 2 zou komen kijken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zowel Wilders als Baudet hebben toegezegd, dat ze in principe een openbare discussie aangaan met leden van hun eigen partij.

Baudet zegt dat het democratischer is om een forum te vormen om daarmee in open discussie te gaan. iedereen die zijn doctrine is toegewijd, mag zich democratisch aansluiten.

Wilders zegt dat hij en zijn vrouw de enige leden van de PVV zijn. Maar helaas mag een openbare ledendebat niet van de beveiliging.

Reageer
gravatar

nee, dat is niet waar. Als intellectueel kijk ik natuurlijk naar historische correcte films als Astérix aux Jeux Olympiques. Wist je dat Michael Schumacher meespeelt? Het is zijn laatste filmrol voordat hij dat ongeluk had!