Wikimedia / Magalhaes

Uitstel Lelystad Airport domper voor Spanjaarden die op vakantie willen naar Lelystad

'Ik heb er de hele middag niet van geslapen'

De opening van Lelystad Airport is met een jaar uitgesteld. Een hard gelag voor veel Spaanse vakantiegangers. Ze hadden zich net zo verheugd op een bezoek aan de hoofdstad van Flevoland.

Felipe Santos uit Alicante was in tranen toen hij het hoorde. De gezinsvakantie waar hij zo lang voor gespaard had, gaat van de ene op de andere dag niet door. “Ik heb elke maand wat opzij gezet zodat ik mijn gezin kon meenemen naar Lelystad, maar dat gaat nu niet door. Ik heb er de hele middag niet van geslapen. Jullie worden bedankt, Vogelbescherming.”

Jorge de María uit Sevilla had zijn weekendtrip naar Lelystad al helemaal uitgestippeld: “Ik had mijn familie al helemaal lekker gemaakt met een bezoek aan winkelcentrum de Purperkoet. We zouden gaan kijken naar alle vrijliggende fietspaden en fietsbruggen, en dan ‘s avonds gaan eten bij cafetaria Het Smulhol. Misschien nog een dagtrip naar Swifterbant. Dat wordt me nu allemaal door de neus geboord. Jullie worden bedankt, Vogelbescherming.”

Het reisbureau heeft hem een vervangende reis naar Nieuwegein aangeboden, maar wat Jorge betreft is dat geen optie: “Zo makkelijk laat ik me niet afschepen. Nieuwegein verhoudt zich tot Lelystad als een zieke geit tot Salinero. Ik wil naar Lelystad, verdomme!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat zijn die Spanjaarden toch een stelletje vermoeiende zeikerds zeg! Pak lekker daar met z’n allen de bus, doen wij in Nederland ook als we en masse richting Torremolinos of Benidorm gaan. Dat ze na aankomst een dagje kwijt zijn om opnieuw te leren lopen is een kleinigheid; aan boord van zo’n prijsvechter wordt men pas helemaal opgevouwen op hernia-veroorzakende stoelen.

Reageer
gravatar

Ter aanvulling van het kritische bericht van meneer of mevrouw Vraagtekens het volgende:

In plaats van de puur Nederlandse woorden “clou” en “pointe” wordt thans het Dinglische woord “spoiler” bij verraad van de essentie gebruikt.
Anders gezegd: de heer of mevrouw Ja “spoilde” het bericht van de heer Steeds hierboven.

gravatar

Al ruim zes jaar wil ik naar het mooie Duitse stadje Schönefeld ten zuidoosten van Berlijn. Maar telkens komt er iets tussen.

Het stadje is zo bezienswaardig, dat er in de buurt de reusachtige, hypermoderne internationale,Flughafen Berlin-Brandenburg is neergelegd. Het wonderlijke is dat nog nooit iemand in Zuid-Oost Berlijn en Schönefeld heeft geklaagd over vliegtuigoverlast! Deutsche Gründlichkeit. Daar kunnen ze in ons land nog wat van leren.

Reageer
gravatar

Even buiten de doos denken!

De Spanjaarden hebben nog een ongebruikt vliegveld bij Valencia, geen hond die naar toe wil.
De Spanjaarden willen dolgraag naar Lelystad (En gelijk hebben ze!!), maar dat heeft een kindervliegveldje.

Dus: RUILEN!!
Win-win!

https://nos.nl/artikel/355746-nieuw-spaans-vliegveld-verlaten.html

En als dat niks wordt hebben ze er nog 2.
Kan niet meer misgaan!

https://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/20/chinezen-kopen-spookvliegveld-in-spanje-voor-prikk-1518449-a139008

Reageer
gravatar

Dat Lelystad. Kan die naam nog wel, in deze tijd? Cornelis Lely was van 1902 tot 1905 gouverneur van Suriname, en tijdens dit gouverneurschap bevorderde hij het aanvankelijk particuliere plan voor de aanleg van de Lawaspoorweg.

Was dat allemaal wel koosjer?
Spoorlijn. Slaven?

Kappen met dat vliegveld in Lelystad!
Schiphol verplaatsen naar Zanderij en Lelystad omdopen naar Pengeltown in het kader van de wiedergutmachung.

Dat zeg ik!

Reageer
gravatar

Het ministerie informeert de bezoeker onjuist. Lopik heeft geen televisietoren. Bedoeld wordt IJsselstein. Dat is moeilijk uit te spreken voor Japanners, maar dat geeft juist ook weer een uitdaging!