Toeristenbus terechtgekomen in Lelystad

Slachtoffers maken het naar omstandigheden goed

Een bus met 61 Japanse toeristen is donderdag in Lelystad beland. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het drama. Alle slachtoffers zijn opgevangen in een sporthal.

Volgens burgemeester Margreet Horselenberg maken de toeristen, onder wie enkele kinderen, het naar omstandigheden goed: “Ze zijn natuurlijk aangeslagen door wat er is gebeurd, maar de meeste mensen zijn weer aanspreekbaar. Het ziet ernaar uit dat niemand blijvende schade heeft opgelopen. Dat mag je gerust een klein wonder noemen.”

Het is vooralsnog een raadsel hoe de bus in Lelystad kon terechtkomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste redactie van de Speld.
Bent u wel eens in Giethoorn geweest?
Daar stranden niet alleen bussen maar ook boten vol Koreanen, Japanners, Chinezen, Mexicanen, Israeli’s, Saudi’s, Italianen, Afghanen, Slowaken, Sloveniërs en Slavoniërs!
Het is werkelijk ten hemel schreiend wat zich in dat prachtige en ooit zo ongerepte waterdorp afspeelt. Vele tientallen zijn er al zoekgeraakt in de zompige bodem van de Wieden en niemand, werkelijk niemand, die er naar taalt.

Reageer
gravatar

Giethoorn? Het dorp der zwarte kousen en vijfvoudige zwarte onderrokken? Waar ooit Rijk de Gooijer in ballingschap verkeerde en op zondagen buitenkerkelijk rondpunterde? Hoe dit dorp aan zijn naam is gekomen is onduidelijk, kwade tongen beweren dat het iets had te maken met gewoonten uit de préchristelijke periode: GIET bier in de HOORN en leeg hem in één teug, hetgeen kan duiden op migratie vanuit Gallische wingewesten van het Imperium Romanum. Giethoorn’s langstlevende veteranen verhalen nog graag over hun ervaringen uit die roerige periode. Rijk de Gooijer nu heeft, ongemeen dapper en onvermoeibaar, zijn bijdrage geleverd aan het opnieuw bekend worden van het medium alcohol in deze gesloten gemeenschap. Als dank is hij opgenomen in de permanente tentoonstelling van Holland Heineken House in Zoetermeer.

gravatar

ik heb 34 jaar in Lelystad gewoond en altijd naar tevredenheid.. heerlijke natuur, mooie stranden, watersport, bossen.. en wil je een daggie staten.. Amsterdam,Utrecht Arnhem en Zwolle binnen een uur bereikbaar!! daarnaast is Bataviastad ook mega gezellig!! helaas ben ik om privé redenen verhuist maar mis Lelystad nog steeds.

Reageer
gravatar

Zill,

Het mooie, rustieke, landelijk gelegen, dat pitoreske, ja dat Anton Pieck-achtige Lelystad.

Wel apart dat wanneer je vanuit Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Zwolle er toch veel langer over doet om er te komen. Maar goed, na afloop ben je wel lekker snel weer thuis. 😉

gravatar

Misschien heel brutaal maar wat waren de privé-omstandigheden die u dwongen dit Walhalla te verlaten?

Ik hoop van harte dat het geen (net iets té) impulsieve beslissing was om naar …… te verhuizen en hoop dat het ook daar gezellig tijdreizen is!

Werkelijk, waarom weg uit Lelystad? Dat soort dingen wil ik dan altijd weer weten.
De Liefde? Werk? Gezondheid (fysiek/psychisch)?

O, heeft u ook de petitie getekend trouwens?

Mensen vergeten het soms bijna in de consternatie, heel begrijpelijk op zich maar toch wel hard nodig, uw stem telt net zo goed als die van een Lelystedeling hoor!

Hier een linkje voor het gemak:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

ik woon nu 30 jaar in lelystad heerlijk, en als ik nu naar adam kijk allemaal buitenlanders

gravatar

Pim, ben jij getrouwd met Corrie van Hiernaast?

Ze flirt er schaamteloos op los met Jeettje, raakt niet uitgepraat over de charmes van een geblondeerde politicus waar ze wel een beschuitje mee zou willen eten; hij verstaat haar taal tenminste. Soit.

Maar wat kan jou het schelen dat Adam serieel monogame relaties aanknoopt met buitenlanders? Jij hebt Corrie toch?
O wacht….

Nu snap ik waarom ze nogal wat frustraties met zich meedraagt en zoveel van Facebook houdt.

Ga toch eens wat leuks met haar doen, een boswandeling maken? Je woont daar mooi tussen heel veel groen en de mogelijkheid tot zwemmen ook nog lees ik her en der, geniet ervan!

gravatar

Zeg Johannes, waarom in Chaosnaam zet je wijken uit de grote steden van dit land bij elkaar en vervolgens daar GEEN wijk in Rotterdam bij? In plaats daarvan zet je Charlois, een wijk op Zuid in het rijtje. Alsof een goedwillende Rotterdammer het ooit in zijn hoofd zou halen naar Zuid te gaan!

gravatar

Dankzij deze toeristen mogen hier in Lelystad ook op zondag de winkels open.
(Overigens is het in Lelystad prima wonen, maar dat houden we graag geheim. Anders komen jullie allemaal en dan is het uit met de pret.)

Reageer
gravatar

Ik woon liever in Lelystad dan in een van die gore hoofdsteden die we hebben! Heb je wel eens gezien hoe vies A’dam is. Daar betaal je nog eens de hoofdprijs om tussen de troep te wonen ook nog! Maar goed laat iedereen maar zo denken over Lelystad dan woon in ik daar met uitzicht op een bos, gratis parkeren bij mijn huis en zit erg centraal als je ergens naar toe moet.

gravatar

Lieve Lelystedeling, hoofdsteden in meervoud?

Dan moet je het over de Provinciehoofdsteden hebben; ik dacht nou, dat valt toch wel mee? Het is niet overal drama, kom kom!

Doe de volgende kwis eens, je mag gewoon gokken, is niet moeilijk:

http://www.topografie-nederland.nl/hoofdsteden_provincies_nederland.html

Ik brak steeds mijn tanden op de hoofdstad van Flevoland.. wat is jouw score?

Als je toch bezig bent: doe je deze ook even tekenen?

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Bedankt alvast!

gravatar

Bij Almere-Buiten is de #A6 richting Lelystad DICHT door een ongeluk. Verkeer richting Friesland rijdt om via Zwolle over de A28 en A32.

Reageer
gravatar

Na dertig jaar in het stink grote stad Den Haag gewoond te hebben woon ik al bijna negen jaar met plezier in Lelystad een verademing letterlijk en figuurlijk. We hebben hier nog de ruimte mijn kinderen kunnen onbezorgd buiten spelen. We zijn omringd met bossen en water. Dus blijven jullie maar zo negatief denken over Lelystad dan blijft het hier misschien lekker rustig.

Reageer
gravatar

Sef, daar zijn we je ook na 9 jaar nog dankbaar voor, fijn dat je het aanbod van onze burgervader meteen geaccepteerd hebt destijds.

Nu jouw kinderen veilig aan het water kunnen spelen (hebben ze al een zwemdiploma? maakt niks uit hoor, ze komen heus wel weer boven water eind van de dag) kunnen de Haagsche kinderen ook weer onbezorgd buiten spelen.

Lekker aan het strand weer! Geen Sef te zien, laat staan al zijn kroost.
De kleine Sefke’s terroriseren immers de bossen en het water in Lelystad; een geruststellende gedachte voor 070 Sef.

Ook onze burgervader noemt de oprotpremie die je hebt ontvangen noemt hij nog steeds ‘de best besteedde euro’s ever’.
Het enige punt waarover geen greintje onenigheid ontstond bij het al dan niet toewijzen; een unaniem JA! van de gemeenteraad en de bewoners van ‘s Gravenhage.

Als jij je rustig houdt in Lelystad blijft het ook rustig, dat heb je echt helemaal zelf in de hand.

Groetjes uit de stad, waar het leven nog goed is.
Annie (jeweetwel, die toen de petitie ‘Sef de stad uit’ 987 keer getekend had.
Nou ja, het hielp.

Dat is niet altijd zo. Heb je deze petitie al getekend Sef? Tegen Den Haag en de Speld, vóór bossen en waterpartijen.

Teken dan maar snel: hier nog even de link voor jouw gemak:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Wat een zwaar overdreven bericht, mist informatie en nuance.

Ze zijn niet in de rimboe bij een vleesetende indianenstam afgezet. Kom op zeg.

Half uurtje rijden en ze zitten weer in Amsterdam.

Breng toch eens echt nieuws!

Reageer
gravatar

Hallo Esther (En alle andere serieuze reageerders)
Welkom bij de Speld!
Wellicht geeft de disclaimer enig inzicht in het “nieuws” op de Speld.

Aan redactie: wellicht is het een gat in de markt om een cursus Humor voor dummies te organiseren,waarin het herkennen van satire,cynisme en sarcasme voorop staan.

gravatar

Beste Flater, het is een zeer slecht idee: vele lezertjes halen juist hun humor uit de serieuze reactanten: dat moet u ons niet willen ontnemen!

@Esther: jij bent een mooie! Van de regen in de drup krijgt hier even een totaal nieuwe invulling: zwaar getraumatiseerde slachtoffers naar het zwartste gat van Noord Holland en omstreken vervoeren? Foei.

gravatar

Waarom? Ware het niet beter geweest als het een groep van het door u omschreven merk betrof? Zij zou zich ongetwijfeld onverwijld gespoed hebben aan de afbraak van Lelijkstad (mits dat doel niet tevoren kenbaar gemaakt zou zijn). De mogelijkheid om aldus in één klap van een hele buslading van dat merk individuen te zijn verlost en bovendien van die planologische blunder lijkt mij een uitgelezen kans.

gravatar

wat een flauwe kul woon bijna 33 jaar in Lelystad zou er niet meer weg willen het is er tenminste nog groen en schoon ,de speld hou op met die lasterpraatjes

Reageer
gravatar

Na 33 jaar in de poldergoelag is het niet zo zeer een kwestie van niet meer weg willen, maar van niet meer weg mogen.
Uw vertrek naar elders zou immers (vermoedelijk) op zowel de plaats van bestemming als in Lelystad tot een significante daling van het gemiddelde IQ leiden.

gravatar

‘Het is vooralsnog een raadsel hoe de bus in Lelystad kon terechtkomen.’

Ik vermoed rijdend. Ik vermoed ook dat de buschauffeur er ook iets mee te maken heeft.

Reageer
gravatar

Een Tomtom maakt meer kapot dan je lief is.

De nederzetting, waar het ‘meerse water zo lieflijk tegen de basaltblokken klotst, is opeens vergeven door een meute uitzinnigen, die twee en een half uur lang al ruitenlikkend hoopten op een happy end.

Zowel de poli, alsmede de spoedeisende hulpdiensten van Medisch Centrum West konden de toestroom met getraumatiseerden niet aan. De collegae uit Emmeloord verzorgen op dit moment geestelijke bijstand.

De teleurstelling is groot. “Een ware hel, vele malen erger dan om 16 kilometer voor Kaatsheuvel te stranden”, omschreef een der slachtoffers in gebrekkig Engels. Men is daarom vooral bezorgd hoe nu thuis te komen.

De NS zet bussen in, aldus een woordvoerder.

gravatar

Sinds wij hebben gehoord dat Louis van Gaal zich bezighoudt met het maken van bussen (in de war natuurlijk; hij waant zich Louis van Gool), heeft die Tomtom last van een Van Gaal override.

Ik stel mij zo voor dat wanneer de navigatie stelt ‘na 100 meter links aanhouden’ er een discussie ontstaat waarbij de frase ‘ben jij nou zo dom of heb ik gelijk, RRRRRECHTS” door het voertuig buldert.

Zo bezien hebben die toeristen nog geluk gehad niet in Kootjebroek te zijn beland.
Een verdwenen vliegtuig is genoeg.

gravatar

Cor,

Heldhaftig dat je een geluid wilt laten horen na zo’n grote teleurstelling. We delen mee in het leed.

Opdat men nooit vergete: Een stacaravan is luxer dan een Eriba!

gravatar

Woon al 18 jaar in Lelystad… liever dans in Almere!! Veel meer ruimte, groen en veel minder crinineel dan jullie denken!!

Reageer
gravatar

Het is beter het noodlot niet te tarten. Verreweg het verstandigst is het alle Zuiderzeepolders terug te geven aan de zee. gerekend moet worden op grote bijval vanuit Friesland indien we ook nog de wijsheid durven opbrengen tevens de Afsluitdijk af te breken.

gravatar

Na 18 jaar onder grote druk te hebben gestaan is deze reactie volkomen begrijpelijk.

Het maakt me persoonlijk mistroostig wanneer ik wederom een slachtoffer aantreft van deze noodlottige stad.

Mijn medeleven gaat daarom niet alleen uit naar de Japanse toeristen, maar ook naar buschauffeur Ger.
Ger zou samen met Corrie (beter bekend als ‘Cor’) volgende maand een luxe Arizona stacaravan betrekken op de gemeente camping in Overasselt.
Na deze gebeurtenis vrees ik dat Cor een grote teleurstelling te wachten staat en het met een eenvoudige Eriba zal moeten stellen.

Lelystad maakt meer kapot dan je lief is!
Laten we daarom samen een vuist maken en overtuigt NEE schudden tegen de geestelijke marteling die dit prefab Dorp teweeg brengt!

Is er nog bier?

gravatar

Ik blijf zeker tot mijn dood in Lelystad wonen. Mooi groen, betaalbaar en fantastisch wonen. Beter dan in due blokken beton waarbij je moet zoeken naar wat groen.

Reageer
gravatar

Je naam doet anders vermoeden. Ik kan me niet voorstellen dat je Relaxed in Lelystad kunt leven. Na deze uitspraak zal je dood spoedig volgen. Eigen schuld.

gravatar

Maar wat is het probleem dan nu, dat de bus in ons stadje beland is?

Alsof we zo’n erge stad zijn.
Ach ja er gebeurt hier weinig en daar ben ik blij om. Kan hier in alle rust leven

Reageer
gravatar

Voor een plakkerig snoepje is Lelijkstad wellicht niet zo erg. Maar voor MENSEN ligt dat heel anders. Lelijkstad is een oord dat je gewone mensen al niet kunt aandoen. Mensen die al bij voorbaat getraumatiseerd zijn moet je zeker niet aan zoiets blootstellen. (En die bus moet daar ook nog een keer weer opgehaald worden! Daar begint geen chauffeur aan, dat brom ik u!)

gravatar

Ik dacht al: ‘waarom weigeren die traumahelikopters toch te dalen???’

Ach, zong Mireille Mathieu het al niet: ‘Lelystad adieu, adieu adieu, rottez vous mais sur s.v.p.’

gravatar

Ja hoor, Bøs is weer eens een dagje vrij….. En WAT gebeurt er, als die lamzakken van Tepco dan een wagen nodig hebben voor hun slachtoffers? Psies! Dan huren ze zo’n kneus van het uitzuigbureau in. Zo’n amsterdarm, van wie het enige werken tegenwerken is. Zo’n kluivenduiker die via corruptie aan zijn rijbewijs is gekomen, maar rijden nog nooit geleerd heeft. En wat doet zo’n rukpeer? Jawel, die dumpt al die stumpers in Lelijkstad! Alsof die mensen in Fukushima nog niet genoeg ellende hebben meegemaakt. Alsof je ze zich dan maar ‘thuis’ moet laten voelen in een oord, dat nog ternauwernood boven de ellende van Kootwijkerbroek uitstijgt!
Stuk stuurvasthouder, ik schaam u!

Reageer
gravatar

Lijkt me gevaarlijk die Japanners uit Fukushima, misschien kunnen ze er wat mee in Borsele. Maar dat is bij een andere dijk.

gravatar

Wat een achterlijk verhaal. Welke idioot heeft dit gepubliceerd. Zeker iemand, die totaal niet weet wat Lelystad is en daar nog nooit is geweest.

Reageer
gravatar

Okee BVE1940, ik beken: hoewel het -gelukkig!- alweer lang, zeer lang geleden is BEN ik eens in Lelijkstad geweest. Gelukkig heeft mijn bezoek slechts zeer kort geduurd. Dat neemt niet weg dat ik een aantal jaren nodig heb gehad aan intensieve therapie om het trauma te boven te komen. De enig juiste conclusie moet luiden: Lelijkstad is een grote bedreiging voor de geestelijke volksgezondheid en dient met alle ter beschikking staande middelen bestreden te worden.

gravatar

Misschien zit the Maleysia MH 370 vlught in Lelystad. Daarom kunnen ze die vliegtuig niet vinden. Wie wil nou in gods naam naar Lelystad.

Reageer
gravatar

Volgens de laatste informatie wilden de toeristen na hun bezoek aan het rijksmuseum in Amsterdam even een rondje rijden om het IJsselmeer. Alleen bleek het IJsselmeer groter dan gedacht.

In Almere hebben de Japanse toeristen de weg terug gevraagd naar Amsterdam, maar de hele bus is door een grapjas richting Lelystad gestuurd.

Daar zou ik ook wel ondersteboven van zijn.

gravatar

Het blijft voor mij een raadsel hoe de bevolking van lelystad daar is terechtgekomen! En dat japanners weer aanspreekbaar zijn lijkt mij moeilijk te controleren

Reageer
gravatar

“Toeristenbus terechtgekomen in Lelystad” Nou en? Mag dat dan niet? Waarvan zijn die Japanse toeristen het slachtoffer?

De Speld wordt steeds ongenuanceerder met haar berichten. En knopjes.

Wij overwegen een Koninklijk Besluit!

Reageer
gravatar

Uwe Majesteitelijke Heer Koning,

De toeristische reis was door TEPCO aangeboden aan slachtoffers van Fukushima.

Dat de bus terechtkwam in Lelystad was niet echt toeval. Het was een ingelaste plasstop op weg van Kalkar naar Borssele voor de bezichtiging van de kerncentrale aldaar.

gravatar

Kijk Pliek, ik heb de petitie allang getekend. Als wij echter doorgaan elkaar toch met goedkeuringen te belonen zal de Spelt de pijltjes niet weghalen en de meest recentelijke reacties niet wederom gaan tonen.

gravatar

Ja precies, ik snap dit bericht ook echt niet hoor. Wat is er nou eigenlijk gebeurd en wat is er zo erg aan??

gravatar

Jessie, het lijkt allemaal wat raadselachtig maar als je op het linkje klikt (dank je Plien!) in Plien’s reactie, op het woord ‘hier’ dus, met een streep eronder krijg je een formulier waarop je dat soort vragen kwijt kan.

Ook even tekenen, desnoods met een valse of helemaal geen naam, dan krijgt de redactie binnenkort ook jouw vraag onder ogen.

Kom op Jessie, als je niks vraagt of bij geen of een onbevredigend antwoord niet blíjft vragen tot je een bevredigend antwoord krijgt leer je ook niks.

Voor je eigen bestwil en zielerust, teken. En voor de maatschappij ook, daar hoor jij ook bij Jesssie.

Je leven zal er misschien nog meer door veranderen dan het mijne destijds toen de eerste wasmachines op de markt kwamen.

En dat was echt een wereld van verschil, nooit meer in een gracht knoeien met een wasbord.
Ik dacht ook: van zo’n machine wordt mijn was niet schoon maar dat was angst voor het onbekende.

Voor mij geen wasbord meer, geen groene zeep; mijn leven is er echt op vooruitgegaan en mijn was veel schoner.

Geen angst voor veranderingen: gewoon tekenen, zo komen we ergens anders niet!

Mocht je de link niet kunnen ontdekken:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Nu staat niets je meer in de weg om de redactie te vragen wat je wil, succes en alvast bedankt Jessie.

Fijn weekend ook trouwens, veel plezier en liefs,
Annie

gravatar

Ze hadden ook niet op Hemelvaartsdag naar Lelystad moeten gaan. Dat is vragen om ellende. Er was een dancefestival in het centrum, een markt bij de toch al druk bezochte meubelboulevard en het koopjesdorp Bataviastad wordt ook massaal bezocht. Ze dachten zeker een slaapstad aan te treffen waar niks gebeurd. Als je dan in Lelystad met de bus vast komt te zitten in het verkeer tussen al die andere toeristen, dan is de schok enorm natuurlijk. Eigen schuld, dikke bult!

Reageer
gravatar

Het is vooralsnog een raadsel hoe de bus in Lelystad kon terechtkomen. > Ik heb grootschalig onderzoek verricht, en de voorlopige inschatting is dat er een beveiligingslek zit in de A6..

Reageer
gravatar

Nu zoek ik nog een nieuwe stek… dus vertel eens méér over Lelystad! Is er mooie natuur, bossen en zo? Is het kinderrijk? Maak me warm!

gravatar

Kan je nagaan, als daar binnenkort met regelmaat easyjet-achtige-vliegtuigen gaan landen, dan mogen we alvast onze minister van buitenlandse zaken wel vooruitschuiven 😉

Reageer