Onheilspellend: oma heeft op de wc document met namen van mensen die niet meer leven

Wat is er precies gebeurd met Oom Herbert † en Dhr. Te Smilde †?

Niemand durft nog bij oma naar de wc te gaan. Want daar, op dat allerkleinste kamertje, verpakt onder een vrolijke façade van poezen en koolmeesjes, schuilt een naargeestig document met namen van vrienden, familieleden en collega’s. Eén symbool komt angstaanjagend vaak terug: een grimmig kruisje in superscript rechtsboven hun naam. In oma’s handschrift…

In zwierig schoolschrift passeren de verdoemden de revue: Oom Herbert (1912), Riet Bovenkerk (1942), Dhr. Te Smilde (1937). Zelfs neefje Aaron! Hij is nog niet eens vijf jaar oud en staat nu al genoteerd. Wat bezielt oma? Is dit een lijst trofeeën? Waarom zou iemand een lijst met dode mensen ophangen? En waarom op de wc?

Hebben deze mensen oma ooit iets misdaan? Of is het gewoon een macabere obsessie met de dood? Waarom ligt er naast het schaaltje potpourri een doosje lucifers? Zijn dit onderdelen van satanische rituelen? Niemand weet hoe het precies zit met deze duistere profetieën, maar één ding is zeker. Wie bij oma op de pot zit, doet het in zijn broek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het valt mij op dat oudere mensen zich ook vaak laten omringen door tuinkabouters. Wezentjes die steevast buiten wachten en er langdurig sardonisch bij lachen. Dat bevalt mij van geen kanten, en ik verdenk oma ervan hulp te hebben gehad.

Reageer
gravatar

Wil jij eens ophouden met het voor gek verklaren van ouderen en vooral oma’s.

Oma’s geloven niet in kabouters al staan er tientallen in hun tuinen. Ze staan er alleen voor sier en als je ergens niet in geloofd, is het er ook niet.

gravatar

Waarom hangen mensen ‘leuke dingetjes’ op, of leggen tijdschriften neer, in een (stink)hok waar men normaal gesproken zo kort mogelijk wil verblijven, en waardoor die zaken ‘onaanraakbaar’ worden?

Reageer
gravatar

Er is duidelijk iemand bij De Speld naar de Efteling geweest de afgelopen week:
– Oma is gevaarlijk en niet te vertrouwen; Roodkanpje
– Item over katten die over ethische bezwaren heenstappen; De Gelaarsde Kat
– Max Verstand en De Spel; Carnaval Festival
– Opel laat in reactie op de Tesla in het heelal…..: Droomvlucht

Gelukkig is De Speld alleen online, anders zou “Papier Hier” ook nog voorbij komen vrees ik.

Reageer
gravatar

Hoe komt het toch, dat mij niet verbaas dat Corrie er hier weer flink naast zit en voorstander is van onvoltooide levens. Dat mens deugt van geen kanten.

gravatar

Ik denk dat oma een vermomde, geïnfiltreerde IS-Moslimterrorist met een dodenlijkst is. Dit kan zo niet langer, de maat is vol!

Daarom ben ik ervoor dat oma zo snel mogelijk terug gestuurd moet worden naar haar eigen land. Grenzen dicht, Nederland is van ons (en van Snoetje en Pluisje)!

Reageer
gravatar

Zeg naamjatter, als je mij wil persifleren doe het dan goed!
Een vrome Drentse oma die geboren en getogen is in Emmer-Compascuum, terugsturen naar haar eigen land? Zo verdwaasd ben ik nou ook weer niet.