Carnavalskraker Max Verstand & De Speld – Maak Weloverwogen Keuzes

De nieuwe carnavalskraker van Max Verstand met een verstandverwarmende boodschap: Maak Weloverwogen Keuzes. Dus denk erom: verstand op 100, koppie erbij en op tijd naar bed gaan met die banaan!

Abonneer je hier op het YT-kanaal: youtube.com/user/speldnl

Maak Weloverwogen Keuzes is beschikbaar op:


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom nou weer ‘op de man spelen’? Die nieuwlichter Max Verstand kan nog een voorbeeld nemen aan de carnavalsheld van 1999: Max Laadvermogen met “Verstand op 0, blik op oneindig”. En ‘naar bed gaan met die banaan’ kan anno 2018 niet meer; daar zijn nu duurzamer middelen voor.

gravatar

Bemoei je alsjeblieft niet met een tradities in het zuiden des lands die jij niet kent!

Hossen en polonaises zijn geen specifieke carnavalsgewoonten. Waarschijnlijk gebeurt dat boven de grote sloten op kermissen en partijen zelfs vaker! En alaaf is geen algemene carnavalsgroet.

gravatar

Er staat ten onrechte niet bij dat het feestlied wordt gesponsord.
Dit keer niet door suikerzoete priklimonade of een bank met een dwaze naam, maar ik verwacht door Durex en Heineken.

gravatar

Lieve Corrie,

Heel aardig dat jij mij weer eens noemt. Inderdaad hou ik niet van echte carnavalsliederen, vooral die uit Venlo.

Geef mij maar een onparlementair liedje, dat iedere carnavalsprins gruwelijk zal vinden. En daar slaagt jouw Speld dit keer bij uitzondering uitzonderlijk goed in.

Jouw Geert

gravatar

Maar Geert, carnaval is nou net een geweldig feest voor Thierry en voor jou. Er komen vrijwel alleen witte mensen en vrijwel geen moslims.

Of niet, want verwacht wordt dat jullie vaak zullen worden geparodieerd, zij het wat minder dan de huidige Amerikaanse president. Dat wordt dus huilen, beste Geert. En Thierry, een proces maakt geen enkele kans.

gravatar

Inderdaad is dit vals nieuws.

Een feestlied is nog geen carnavalslied!

En zeker niet een lied op een bekende deun dat over zuipen en neuken gaat.

Een echt carnavalslied past in de cultuur van de carnavalstradities en gaat vooral over de “omgekeerde wereld” die met vreugde gezamenlijk wordt gedeeld.

gravatar

Precies, dat is wetenschappelijk bewezen dus niets mis mee. Maar laten we toch aangifte doen, wie weet kunnen we er nog wat publiciteit mee krijgen.