YouTube - De Telegraaf

Moeder van Thierry haalt verhaal bij ouders van Kajsa

Kajsa heeft iets lelijks over Thierry gezegd

Terwijl ze aanbelt, knijpt de moeder van Thierry stevig in zijn handje. Thierry heeft op weg naar de ouders van Kajsa aan een stuk door gehuild. Kajsa heeft iets lelijks over hem gezegd. En dus staat de moeder van Thierry nu bij huize Ollongren voor de deur.

“Kajsa is stom”, stampvoet Thierry. “Ze verdient straf.” Zijn moeder knikt. “Ik zal tegen haar ouders zeggen dat ze lief voor je moet zijn, snoetje.”

De deur gaat open. Kajsa’s vader kijkt naar het betraande gezicht van de kleine Thierry en dan naar diens moeder. Hij hoort haar klacht aan. “Ik vind het niks voor Kajsa om dat zomaar te doen”, zegt hij dan. “Laten we haar erbij halen en naar haar kant van het verhaal luisteren.”

“Nee!”, gilt Thierry. “Ik wil niet naar haar luisteren! Zoals ik het zeg, zo is het.” Zijn moeder spreekt hem vermanend toe. “Snoetje, zo werkt het niet. Kajsa mag ook vertellen hoe het volgens haar is gegaan.”

Kajsa vertelt dat Thierry lelijke dingen over anderen had gezegd en dat zij daarom iets lelijks over hem zei. “Is dat zo?”, vraagt zijn moeder streng. “Ja, maar die dingen vind ik!”, roept Thierry boos. “Dan mag ik ze ook zeggen!”

Zijn moeder knikt. “Maar dan mag Kajsa ook zeggen wat zij vindt.” Verbijsterd kijkt Thierry haar aan. Hij snapt er niks van.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We kunnen er grapjes over maken maar ik vind dit een bijzonder gevaarlijke figuur. Juist in een tijd dat we het onmenselijke van het nazi-gedachtengoed herdenken wordt via allerlei extreem-rechtse kanalen allerlei elementen daarvan onze huidige tijd weer binnengesmokkeld. We claimen dan dat dat allemaal “vrijheid van meningsuiting” betreft maar feitelijk houdt dat in dat je dat dan ook zou moeten zeggen van een film als “Jud Süß”, die gad immers ook een mening weer. Wilders heeft de intelligentie niet om het ooit ver te schoppen, Baudet wel. Verstand zonder empathie voor de medemens is een zeer toxisch mengsel.

Reageer
gravatar

Dat was een bijdrage in het kader van de voor de politiek gereserveerde zendtijd. Factfree en verzendklaar. De rechtse krachten die Nederland nu weer richting feodaliteit insturen, kunnen openlijk hun liefde voor multinationals doen blijken met fiscale ‘cadeautjes’ van vele miljarden per jaar onder gelijktijdige afbouw van zorg en sociale voorzieningen. Wallstreet-tactieken of gewoon handige grootondernemers en dóór tastende bankiers?

gravatar

Misschien heb ik het niet goed begrepen. Thierry heeft ‘t niet gezegd en wou er verder niets over zeggen. Dat vond Kasja niet leuk en die ging vervolgens rare dingen zeggen (die zij uiteraard mag vinden). Nog een dingetje: als een gekleurde mens iets zegt over gekleurde mensen mag het wel, maar een witte mens mag niet iets zeggen over gekleurde mensen. De meneer die iets gezegd had over gekleurde mensen was naar mijn bescheiden witte (dus natuurlijk uiterst racistische) mening lichterlijk gekleurd en dat is niet omdat ie te lang op het strand gelegen heeft.

Reageer
gravatar

Ollongren is Baudet geobsedeerd.
Al die aandacht voor Baudet dat trekken de Ollongrens niet.. zij willen bepalen, dicteren op wie wij moeten stemmen wat we wel en niet mogen denken en doen ! Op argumenten verliest links vandaar hun onverdraagzaamheid .. we kunnen nog gekke sprongen verwachten van de Ollongrens in de wereld? “political correctness is a weapon used to silence people who tell the truth”

Reageer
gravatar

Wat een gelul weer. Kajsa wil gewoon neuken, maar Thierry wil geen doktertje spelen op de zolder van het buurmeisje. En Kajsa, als afgewezen bitch, gaat dan krabben. Want Arrogander Peggold krijgt zijn piemeltje ook niet meer omhoog. Logisch dat de bitch dan lelijk gaat doen.

Reageer
gravatar

Beste mevrouw Baudet,

Wat moet u een nare ervaring hebben gehad. Mag ik u hierbij uitnodigen lid te worden van onze ouders met verongelijkte kinderen club?

Hartelijke groet,

Mw. Kuzu en mw. Wilders.

Reageer
gravatar

‘Die avond aan tafel, toen mamma thuis was van haar werk en het verhaal van pappa hoorde, legde ze met een klap haar vork met boerenkool en worst neer! Naast het bord en zó hard, dat pappa van schrik de jus morste over zijn overhemd. “Maar foei Kajsa! Je hebt je pappa niet alles verteld! Dat je een spreekbeurt moest doen op school. En dat je een mooie prezi had gemaakt over de grondwet. Dat de juf het heel mooi vond, en de klas je ook heel goed vond. Ja dat wel.. Maar dat je in je prezi op het eind een foto van Thierryś Insta had geplakt en erbij had geschreven dat Thierry een stom joch was, en dat hij eigenlijk de hele klas stom vond, en de juf een rotwijf. Heb je dat ook verteld Kajse?! En ook waarom je dat dan gedaan had, Kajsa? Omdat een vriendje van Thierry iets op Insta had gezet dat jij stom vond? En omdat Thierry niet ging zeggen dat hij zijn vriendje niet meer leuk vond om dat jij vond dat dat moest? Omdat Thierry vond dat zijn vriendje ook moet kunnen zeggen wat hij vindt, ook al vindt jij dat stom, Kajsa!” Mamma had pappa nog niet gezegd dat de juf haar hierover uit haar vergadering haar gebeld. Ze was nog een beetje boos…’

Reageer
gravatar

Is dit leuk leuke humor?
Humor ten koste van anderen vind ik alleen maar walgelijk.
Het zegt alles over de schrijver.
Rudolf Julius is zijn verschuilnaam.

Reageer
gravatar

Kajsa heeft gezegd dat Thierry stom is, omdat Thierry de baas is van de Bende van de Zwarte Hand. Bij die bende zit ook Yernaz, en Yernaz heeft gezegd dat mensen uit Suriname dom zijn. Geleerde meneren hebben dat onderzocht volgens hem, echt waar. Thierry denkt: ‘Yernaz’ oma komt zelf uit Suriname dus hij zal het wel weten’. Thierry en Yernaz spelen vaak bij meneer Hiddema in de tuin. Die oude man heeft wel schik in de twee montere knaapjes. Thierry heeft meneer Hiddema erelid van de Zwarte Hand gemaakt. Er doet ook een meisje mee, die heet Annabel. Annabel heeft weleens ‘dobbernger’ gezegd en nu vinden alle kinderen Annabel stom, behalve Thierry en Yernaz want die vinden het wel stoer dat ze ‘neger’ durft te zeggen.

Reageer
gravatar

Zo langzamerhand wordt het wel eens tijd dat de TV-mensjes leren hoe men Ollongren uit hoort te spreken.

Bij mijn weten met de klemtoon op de eerst lettergreep, ik heb haar vader nog gekend.

Weet je wat, misschien kan ze het één keertje voordoen voor iedereen.
Als ze dan maar luisteren…

Reageer
gravatar

Ja, zo wordt dat dus gezegd door sommigen.
Of Ollóóngren.
Vanavond nog in Nieuwsuur.
I.p.v. gewoon Òllongren.

Hoe komen mensjes erop hè?

gravatar

De speld is meestal grappig. Maar de vvmu betekent in NL niet dat je een persoon een gevaar mag noemen en een racist. Wat je wel zou moeten mogen doen is wetenschappelijk onderzoek quoten. En ja, keer op keer blijkt dat er verschil in IQ zit tussen verschillende groepen mensen. Zo scoren Aziaten gemiddeld hoger dan Europeanen. En Europeanen gemiddeld weer hoger dan Afrikanen. Mind you, een bepaalde Afrikaan kan dus nog steeds vele malen intelligenter zijn dan miljoenen Aziaten. Door heel hard te roepen dat dat niet zo is blokkeer het je het debat over waarom dat zo is. Want een IQ score is simpelweg de uitslag van een door mensen gemaakte test. Door het benoemen van feiten als racisme te bestempelen en iemand op de persoon aan te vallen, doe je afbreuk aan de vvmu. En laat mij nou net altijd gedacht hebben dat de speld de vvmu hoog in het vaandel heeft staan.

Reageer
gravatar

Uit onderzoek blijkt dat 9 van de 10 keer statistieken ter plekke worden verzonnen.

Een wetenschappelijk onderzoek quoten is niks mis mee, maar dan moet je wel begrijpen wat de context en de resultaten van dat onderzoek precies inhouden. Als je feiten cherry-pickt uit een wetenschappelijk onderzoek om je racistische wereldbeeld te versterken dan is dat wel degelijk racisme.

gravatar

Beste Oeps Ohja.,

Ik begrijp dat het voor jou als buitenlander moeilijk is om correcte Nederlandse woorden via Google Translate te vinden. Ik zal je helpen.

“Quoten” heet in onze taal “citeren” en “cherry-pickt” “kersen gepikt”.

Maar wat wil jij in hemelsnaam zeggen met dat “kersen gepikt”?

gravatar

Zoals Gerard Reve ooit op tv zei: het fascisme is uit links voortgekomen. Op hetzelfde moment werd de verbinding verbroken. Zo vertelde iemand me die dat had meegemaakt. Er is niets veranderd.
Behalve zelf permanent de tv uitzetten.

Wie hier nog immigranten wil is gek. Terwijl dagelijks het land verder volgebouwd wordt op een meest oneconomische manier met de ruimte omgaand. Ze worden enkel bepaald door ideologie, maya. Nul realiteit. Zo zien de Nederlanders de EU louter als uitwijkroute.

gravatar

Beste Juf Annabel,

In mijn reactie verwijst “cherry-picking” naar het naar eigen inzicht selecteren van bevindingen, zonder daarbij de context in acht te nemen. Hier is echter geen directe Nederlandse vertaling voor, dus vandaar dat ik een leenwoord gebruik. Wat betreft “quoten”: dit is inderdaad een lelijk anglicisme, maar ik besloot om, met het oog op consistentie, dezelfde formulering als dhr. Vrijstandige te gebruiken.

gravatar

IQ-testen meten geen intelligentie, ze meten enkel hoe goed iemand is in het maken van IQ-testen. Deze testen, vaak naar Westerse waarden gestandaardiseerd zijn niet in staat om daadwerkelijk objectief de cognitieve vaardigheden van mensen te meten.

gravatar

Ik ben blij dat Aziaten slimmer zijn dan wij. Nu hoef ik niet meer zo hard na te denken. Het lijkt me ook prima als de Aziaten de wereld overnemen. Deze Aziatische volkeren zijn superieur aan de Europese. Ik stel voor dat we ons laten koloniseren, ons onderwijs afbouwen en terug trekken achter onze grenzen. Dan kunnen we ons wentelen in onze zelfmedelijden en huilie, huilie doen. Onze eigen intelligentsia kan dan tot zijn veertigste als corpsballen gedragen ,meisjes in de billen knijpen. Voordeel is bovendien dat de massaimmigratie gestopt wordt. Het M.O. En Afrika trekken dan wel naar Azië toe.

gravatar

IQ is de resultante van een IQ test. Een IQ test dient om het IQ te meten. Zoals je ziet is er geen verband met andere grootheden. IQ testen zijn namelijk subjectief en daarom nutteloos om objectieve conclusies aan te verbinden.

gravatar

Mijnheer Steeds,

Bedoelt u de slipper of het slippertje?
Slipper is bij mijn weten vrouwelijk in tegenstelling tot slippertje dat van beide kanten kan komen.

Tot uw dienst
Cor Rector
taalcorrector

gravatar

Ollongren is Baudet geobsedeerd.
Al die aandacht voor Baudet dat trekken de Ollongrens niet.. zij willen bepalen, dicteren op wie wij moeten stemmen wat we wel en niet mogen denken en doen ! Op argumenten verliest links vandaar hun onverdraagzaamheid .. we kunnen nog gekke sprongen verwachten van de Ollongrens in de wereld? “political correctness is a weapon used to silence people who tell the truth”

gravatar

Die Jeanne!
Ze is een van de velen die altijd geloven in elk Amerikaans citaat, hoe onjuist ook.
Ze is erg gelovig, want ze denkt ook dat als je iets maar vaak genoeg herhaalt, iedereen het gaat geloven.

gravatar

De intelligente van mensen wordt wellicht bepaald door hun graad van evolutie. Noem het individualisatie. Dieren hebben een groepsziel. Op een gegeven moment ontstaat de mens door de verbinding met de individuele ziel. Zo begon de reis van reïncarnatie van de individuele ziel. Het moment van individualisatie is bij heel veel mensen al op een vorige planeet begonnen, in ons geval de maan. Een deel op deze planeet. De Afrikanen zijn merendeels het laatst geïndividualiseerd, dat is het hele punt. In de stadia van de vroege diermens op de maan waren de mensen volledig promiscu, ze maakten geen enkel onderscheid. Langzaam ontstonden er diepere affiniteiten en daarmee ontstonden families, volkeren en rassen.

gravatar

Thierry is boos. Thierry is ook verdrietig. Thierry heeft een traan op zijn wang. Misschien moeten we Thierry even troosten. Alsjeblieft Thierry hier is een hoorntje met een bolletje ijs. Thierry is weer blij. Thierry lacht.

Reageer
gravatar

Ollongren is Baudet geobsedeerd.
Al die aandacht voor Baudet dat trekken de Ollongrens niet.. zij willen bepalen, dicteren op wie wij moeten stemmen wat we wel en niet mogen denken en doen ! Op argumenten verliest links vandaar hun onverdraagzaamheid .. we kunnen nog gekke sprongen verwachten van de Ollongrens in de wereld? “political correctness is a weapon used to silence people who tell the truth”

gravatar

Dag Jeanne,
Zo is het maar net. Thierry Baudet wil de rassen zuiver houden! Groot gelijk! Zeker met zo’n Hollandsche voornaam als Thierry en oerhollandse achternaam als Baudet wil je het Nederlandse ras zuiver wit houden. Ik vind Jeanne trouwens ook wel Frans klinken! Ben je een infiltrant?

gravatar

Politici lijden collectief aan morele retardatie; m.a.w. ze worden laat moreel volwassen. Twee treffende voorbeelden van deze retardatie zijn de ideologische tweelingen Hans Wiegel en Dries van Agt. 50 jaar na de verjaring van hun moord op Joop den Uyl blijken zij nu pas de ernst van hun actie in te zien. Nu komt Joop al bijna weer terug om de ter ziele gegane PvdA nieuw leven in te blazen. Bij CDA en VVD worden de messen alvast gescherpt.