Denisa Nastase / Shutterstock.com

Deliveroo verplicht bezorgers om kralen op hun spaken te doen

‘Ik schaam me kapot’

Opnieuw heeft Deliveroo een beslissing genomen die het bedrijf impopulair maakt bij eigen werknemers. Vanaf deze maand verplicht de maaltijdbezorger hun koeriers om kleurrijke kralen op hun spaken te klikken. De bezorgers schamen zich kapot.

“Het ergste is niet eens dat ik verplicht was om de kralen zelf te betalen”, vertelt werknemer Deniz. “Ik schaam me gewoon kapot. Mensen horen me al van meters ver aankomen, en als ik langsrijd zie ik gewoon dat iedereen zich afvraagt wat een volwassen jongen als ik moet met kraaltjes op z’n fiets.”

Als bezorgers geen kralen op hun spaken bevestigen wordt hun contract niet verlengd, vertelt een werknemer: “Eerst zouden we al ontslagen worden als we niet een knijptoeter in de vorm van het hoofd van Goofy zouden aanschaffen, of een rood vlaggetje achterop zouden monteren. En nu dit. Het is gewoon je reinste machtsmisbruik.”

Veel werknemers kozen door de situatie met de kralen al voor een dienstverband bij concurrent Foodora. Deliveroo vindt het lachwekkend: “Dan trek je toch lekker een roze jas aan joh. Sukkels.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De creativiteit bij dit bedrijf is ver te zoeken. Lekker eikelen richting haar medewerkers hebben ze gewoon afgekeken van PostNL. Bovendien zullen die maaltijden om diezelfde reden ook wel niet te vreten zijn.

Reageer