mavo / Shutterstock.com

Hypocriet: man is wél orgaandonor maar wil niet dood

‘Dit is symboolpolitiek’

De 44-jarige Guido is orgaandonor en lijkt daarom op het eerste gezicht een goed mens. Maar wie kritisch kijkt, ontdekt een halfslachtige houding: Guido wil namelijk niet dood.

“Dit is symboolpolitiek”, foetert Guido’s buurvrouw Anne, die zelf geen orgaandonor is. “Als je levens van anderen niet belangrijk vindt, prima. Maar kom daar dan eerlijk voor uit. Doe niet alsof je zo’n weldoener bent, terwijl je er ondertussen alles aan loopt te doen om te blijven leven.”

Anne heeft sterke aanwijzingen voor Guido’s levenswens. “Hij drinkt niet achter het stuur, steekt geen vingers in het stopcontact, spreekt zich niet uit tegen Zwarte Piet. Allemaal gemiste kansen. Hoe geloofwaardig ben je dan nog als orgaandonor?”

Ook Edgar ergert zich aan zijn hypocriete collega: “Als ik hem tegenkom op werk, zeg ik altijd: ‘hee meneer de orgaandonor, leef je nog?’ Ik zeg het gekscherend, maar ik ben oprecht benieuwd. Waarom leeft hij nog?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tss, die patiënten die al jaren wachten op een orgaan denken ook alleen maar aan zichzelf. Zelf hun lichaam compleet verpest en daarmee waardeloos, maar wel verwachten dat iemand anders vervroegd uit het leven stapt om hun een tweede ronde te gunnen.

Nee hoor, ik gun Guido dat ie 100 jaar wordt.
Bij deze alvast van harte proficiat!

Reageer
gravatar

Overtreffende trap: mensen die ‘principieel’ geen orgaandonor willen worden, of ‘niet mogen van hun religie’, maar natuurlijk geen bezwaar hebben tegen ONTVANGEN . ‘Ja, logisch toch!’

Dan hebben we dus vooral over islamitische allochtonen.

Reageer
gravatar

Statisticus. Leerde je maar wat M., maar het wordt niks méér natuurlijk, die modderpoel die jij je kennis en geweten noemt. Groeten aan moeder en hoeder!

gravatar

Schouwen-Duiveland wil tot de meest duurzame gemeenten van het land horen.

Heeft u een keuze? Nee. Bij het gescheiden vuil graag de meest inwendige organen, zoals hart en nieren voor recycling in de aparte vuilnisemmer die u hiervoor kreeg met digitale chip. U heeft thuis een lijstje ontvangen wat er wel of niet in thuishoort. Het scheiden van vuil is een kostbare zaak. We proberen u zo veel mogelijk te helpen, en in twijfelgevallen kunt u even de gemeente bellen. Bijvoorbeeld ogen en oren, en penis horen niet strikt tot de inwendige organen. De vagina weer wel, althans in de meeste gevallen. We kunnen dan eventueel overleggen. Bestudeert u het lijstje goed.