F0XTERRY / YouTube.com

Ayahuasca gaf me het inzicht dat ik tyfushard moest kotsen 

Benieuwd naar wat de helende plant uit de amazone mij kon brengen, deed ik mee aan een ayahuasca-ceremonie op zolder bij sjamaan Jeroen in Groningen. Na drie glaasjes van de medicinale thee en dik drie uur reizen door mijn innerlijk, kwam ik tot het onontkoombare inzicht dat ik fucking nodig moest kotsen.

Ineens was het compleet helder wat mij te doen stond. Ik voelde heel diep vanbinnen aan dat dit het natuurlijke moment was waarop ik mijn volledige maaginhoud met alle macht uit moest spugen.

Gelukkig geeft ayahuasca je precies wat je nodig hebt, een kotsemmer in mijn geval. Die stond daar dan ook echt, zo bijzonder. Liefdevol begeleidde moeder ayahuasca me, zodat ik volledig in het nu de emmer vol kon braken met bittere gal en resten van de smerige thee.

Leeg, verzwakt en met een ranzige nasmaak voel ik de dankbaarheid voor de ervaring goed nazinderen. Het heeft me absoluut verlichting gebracht. Hier kan ik wat mee.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hans Zimmer slagwerk? Nee toch: ik dacht altijd dat die meer het # MeToo klokkenspel beheerste? Of ben ik nou in de war met een andere “Hans”

gravatar

In de nieuwe religie die via Geraldine Fijneman Europa wortel schoot werd ayahuasca aanvankelijk vooral gebruikt om in contact te komen met de voorouders van de Nederlands Hervormde Kerk. Braken of diarree dienden daarbij het maag-darmkanaal van parasieten door de verstoorde familiebanden te zuiveren om zo de individuele ziel te bevrijden.

Reageer
gravatar

Serieus? Ooit waren daar de boeken van Carlos Castaneda over de Yaqui-sjamaan Don Juan Matus en diens experimenten met hallucinogene paddenstoelen en cactussen. Die brachten ons in hogere bewustzijnssferen. Later kwam Bhagwan Shree Rajnees (Osho met drugsloze (?) technieken. In de jaren 50 en 60 was er de Transcendental Meditation van Maharishi Mahesh Yogi en wij hadden hier ooit Lou de Palingboer en Johan Maasbach: allebei nooit internationaal doorgebroken. Al die hypes zijn geruisloos voorbijgegaan; niemand is het gelukt om in contact te komen met de voorouders van de Nederlands Hervormde Kerk; zij bevinden zich in een horror vacui of men is de Beeldenstorm nooit echt te boven gekomen. Parasieten in het maag-darmkanaal floreren als nooit tevoren en aan verstoorde familiebanden verdienen de publieke omroepen vandaag de dag een leuke (€) cent. (Thierry Baudet) Quid nunc?

gravatar

En dan kotsen zonder lidmaatschap van de Santo Daime-religie die de in verval geraakte christelijke kerken in Nederland een nieuw gezicht moet geven?

Reageer