Piotr Zajac / Shutterstovck.com

Analyse Sylvie Meis: Duitse coalitiebesprekingen

Politieke column voor De Speld

Het is een spannende week voor de Duitse politiek. Er is een principeakkoord tussen CDU/CSU en de SPD, maar dat betekent nog niet dat de coalitie er ook gaat komen. Ik heb jarenlang in Duitsland gewerkt en ben gaan houden van het industrie- en roadtripgevoel dat ik heb laten terugkomen in mijn nieuwe fashionlijn ‘Sylvie Ruhrgebied’. Met die levenservaring kan ik zeggen dat het helemaal nog niet zeker is dat de nieuwe regering er komt.

Ze hebben al vier jaar met elkaar samen doorgebracht. De Union en de SPD waren een ‘perfect couple’ maar na drie maanden met Charbel kan ik je zeggen: too much is too much. Dus ik kan me helemaal voorstellen dat de sociaaldemocraten op een punt komen dat ze denken: enough. Trouwens, om maar meteen even twee misverstanden uit de wereld te helpen: nadat twee regionale afdelingen van de SPD zich tegen de grote coalitie hebben uitgesproken is die coalitie daarmee nog niet van de baan en na de nodige champagne en etentjes in Miami is mijn body nog steeds helemaal in shape.

Ik hoor de media al lijstjes maken. ‘Als Merkel er met de SPD ook niet uit komt, wat kan dan nog wel? Een minderheidsregering? Nieuwe verkiezingen.’ Ze is fucking 63, wat niet iedereen haalt, ze wil verdorie regéren. Ja, sorry voor alle fucks, maar ik ben er gewoon helemaal klaar mee. I don’t fucking care anymore. Daar heb ik recht op.

Kiest SPD voor zichzelf? Ik zou zeggen: af en toe is het belangrijk voor jezelf te kiezen. Kaapstad is trouwens een schitterende stad. Je hebt daar heel veel mooie strandhuizen en de herinnering aan de apartheid verscheurt de bevolking nog altijd op een prachtige manier. Maar het is goed zo. Ik had beloofd dat dit een politieke column zou worden in deze fase van mijn leven voel ik me vrij daarvan af te wijken als statement. Ich schaffe das.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Had hierboven in plaats van dit dom lachend, apolitiek Meisje met te dik opgezette gezichtsverf niet beter een fraaie foto van een charmante dame kunnen staan, zoals Angela?

Ik Angela maar één keer op een foto gezien met diep decolleté, maar ze waren wel de moeite waard.

Niks tegen oma zeggen over deze openhartige reactie.

Reageer
gravatar

Rubenesque, in alle opzichten! Behalve de beroerde compositie misschien, waarbij het hoofd van de dame als het ware doormidden gezaagd wordt.

Als ik me goed herinner werd dit gezien als een reactie op Berlusconi, die zich had laten ontvallen dat Frau Merkel toch maar een manwijf was..

gravatar

Berlusconi de nieuwe Il Duce; ja, die Italiaanse Alzheimerpatiënt en gerontocraat die in de voetsporen wil treden van Luciano Pavarotti. Hij ontsnapte weer eens aan zijn legertje geriaters en wil nu opnieuw een gooi doen naar de functie van MP. Met verenigde steun van de Maffia, de N’Drangheta, de Cosa Nostra, de ECB van Super Mario Draghi, een pot Viagra en wat minderjarige prostituees zal dat best wel lukken.

gravatar

Ja, en ze had nog wel zulke grote verwachtingen van zijn financiële en anderszins spankracht. Maar hij kon ze niet hard maken.