Shutterstock / sanneberg

Studiegenoot met stropdas heeft waarschijnlijk een belangrijke baan

'Hij werkt waarschijnlijk bij een brouwerij'

In het werkcollege wetenschapsfilosofie zit soms een jongen met een stropdas en een jasje. Het vermoeden rijst dat hij naast zijn studie al een belangrijke baan heeft.

Lisanne (21) denkt dat de jongen een fulltime baan heeft om zijn studie te bekostigen: “Ik vermoed dat hij uit een arm milieu komt, want hij heeft altijd dezelfde stropdas en vieze schoenen aan. Best zielig. Hij ziet er ook altijd heel moe uit, dus hij zal wel veel uren maken. Wel knap: een baan combineren met een studie. Het lijkt me een echte doorzetter.”

Volgens de 22-jarige Simon is de jongen een beursspeculant. “Ik heb ‘m weleens gezien in de buurt van de Beurs van Berlage met een groep jonge collega’s. Ze waren heel vrolijk en zongen liedjes. Waarschijnlijk hadden ze net een klapper gemaakt. Het was ook vrij laat herinner ik me. Ongelofelijk om te bedenken hoe lange dagen hij maakt, en dan ook nog de tijd vindt om te studeren. Respect.”

De 20-jarige Emre denkt dat zijn klasgenoten ernaast zitten. “Hij werkt zeker weten bij een brouwerij. Dat kun je ruiken toch?”

Wat de jongen precies doet, is nog onduidelijk. Toen we hem vroegen naar zijn stropdas wilde hij alleen kwijt dat hij geen buschauffeur is.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een burgermannetje!!

Een zooi-jasje hoort onder de kippenstront te zitten en van onder tot boven ingescheurd!

Niet te verwarren met opengeknipte spijkerbroekknieën, die zijn voor VMBO-meisjes.

JW

Reageer