Ponkers / YouTube.com

Man uit provincie moet vragen beantwoorden over carbidschieten

‘Is er dan geen politie bij jullie?’

Dat is pech hebben: Remco’s collega’s zijn erachter gekomen dat hij uit Overijssel komt. Al 4 uur lang stellen ze hem vragen over carbidschieten.

“Oké dus je steekt een melkbus in de fik. Wordt het dan niet een enorme puinhoop, overal melk enzo?” vraagt Mieke, Remco’s collega van marketing. “Of eten de koeien dat dan op?”

“Is er dan geen politie bij jullie?” vraagt Maarten, een collega afkomstig uit Haarlem. “Dat mag toch niet zomaar, zo hard knallen? Nee toch?”

“Gaat het wel eens mis?” wil Tony uit Utrecht weten. “En wat doe je dan? Ik neem aan dat het wel even duurt voordat de ambulances ter plekke zijn. Of hebben die rupsbanden, zodat ze over onverhard terrein kunnen?”

“Vet hoor,” besluit Kayleigh, Remco’s teamleader (geboren en getogen in Hilversum). “En als het klaar is gaan jullie comazuipen in de keet?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trouwens wij in Overijssel zijn geen boertjes meer met melkbussen, zoals men in de Randstad denkt, maar professionele agrarische ondernemers met melkrobots die het witte goud zelfstandig naar de zuivelfabriek transporteren.

We schieten enkel nog uit onze slof, weliswaar zonder carbid.

gravatar

Hij bedoelde te zeggen dat het in de fik steken van een auto al heel gewoon is. Dat gebeurt nu eenmaal zodra bekend is dat de kerstbomen op zijn.

gravatar

Even wat anders, omdat reageren ter bestemde plaatse niet mogelijk is.

Ik wil erop wijzen dat te duur bubbeltjeswater weliswaar geen suiker bevat, maar wel zoetstoffen.

De heer MacSteeds
Genieter van Glenglassaugh 1963 zonder bubbeltjeswater

Reageer
gravatar

Nee natuurlijk niet Plien, dit is een contradictio in terminis of met andere woorden “just a figure of speech”

gravatar

Mokummer, ben je überhaupt al wel eens in bijvoorbeeld Overijssel geweest? Wat je zegt is echt onzin. De Randstad is echt niet beter dan de rest van Nederland, de ‘provincie’.

gravatar

In vroegere tijden, toen “Geluk nog heel Gewoon was”, was carbid al onderwerp van gesprek. Zo was er toen een zegswijze over strenge leraars of een dril-sergeants in militaire dienst: “Het is een gave kerel… hij moest alleen carbid lusten; dan kon hij vonken spugen.

Reageer