Shutterstock - Dragana Gordic

Vrouw die écht geen cadeautje voor kerst hoefde staart nu uit het raam

'Hmpf'

Ze had al bijtijds aangegeven dat ze het al heel leuk zou vinden om met de hele familie bij elkaar te zitten. Nu leunt ze demonstratief op haar arm en staart zielloos naar buiten. Om haar heen klinkt gretig gescheur van pakpapier. Maar Emma kijkt wel gewoon naar buiten. Voor Yvonne geen pakpapier vandaag. En dat terwijl ze toch duidelijk had aangegeven geen cadeau te willen.

Haar ogen zijn naar buiten gericht, maar Yvonne ziet niet wat er buiten gebeurt. Ze denkt terug aan die regenachtige novemberdag, aan de keukentafel. De kinderen begonnen over Kerst. Ze gaf direct expliciet aan dat ze het wel leuk vond om cadeaus te kopen, maar dat ze zelf echt niets wilde. Hoe duidelijk wil je het hebben?

En kijk ze nu toch eens. Met die gulzige koppies. Ja, veel plezier met je nieuwe gamecomputer jongen. Doe er wat leuks mee. Buiten zit een mus in een boom, hij draait zijn hoofd in de richting van dat van Yvonne. ‘Wat moet jij nou weer?’ denkt Yvonne. “Hmpf.”

Wil je zeker weten dat dingen geregeld worden zoals je het echt wil? Met Moneyou regel je al je financiële zaken heel gemakkelijk zelf. Geen gedoe!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je het al heel makkelijk zelf kunt regelen is dat wėl zelf doen met een prijskaartje. 10 jaar vaste rente bij de goedkoopste concurrent 0,20% voordeliger. Bij een hypotheek van 200.000 kost je dat in 10 jaar dus 4.000 euro extra. Ik geef dat geld liever aan een goede adviseur dan aan de bank.

Reageer
gravatar

Met Emma kan ik mij wel identificeren. Met de Kerst zeg ik ook altijd dat ik geen cadeautjes wil. In tegenstelling met Emma krijg ik wel altijd cadeautjes. Verwacht eigenlijk niets anders.

Toch wel een interessante site Moneyou. Ga een kijken wat ze voor mijn financiële zaken kunnen betekenen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Curieus; bij elk gesponsord artikel kun je je ineens met mensen van allerlei slag wel indentificeren.

gravatar

Zen,

Het mededogen van de Boeddha.

Er zit niet veel geld in dat slag tenzij je het erin stopt. Ze stinken nog ook.
Het is alweer de generatie na de multiculturele, half Thais, half Hollands. Het exotische is er een beetje af nu.
Maar je ziet maar weer dat het de mensen met een ziel zijn die bij de bank werken.

gravatar

Zen,
los van Zen.

Ik dacht wel dat u de naam gebruikte voor een ander doel, de Hollanders zijn daar berucht in. Vooral het commercialiseren en aanpassen van spirituele zaken aan hun platte behoefte.
Er zijn nu meer mensen die aan yoga doen dan de kerk (een materialistische versie die enkel een voor hen vooralsnog niet merkbare schade doet aan hun ontwikkeling). Als de negatieve gevolgen duidelijker worden krijgt yoga de schuld.
Christendom werd op dezelfde manier aangepast aan hun eigen zienswijze, de dominee en de koopman, toen ze daar wereldwijd berucht om werden verrezen de slavenmonumenten.
Nu willen ze dat goedmaken door het verhaal nog eens over te doen met de inzichten van nu.

(Ik zie dat ‘Christendom’ bij de spellcheck van de Speld ook al aan het begin van de zin als ‘christendom’ met een kleine letter wordt gecorrigeerd. Zo hard sloven de Hollanders zich uit het weer beter te doen, ‘politiek correct’.)

gravatar

Voor de daders is het natuurlijk verstandiger om zelf de monumenten van de slaven te maken dan ze door de rest van de wereld te laten maken met niet alleen de slachtoffers maar henzelf duidelijk erbij uitgebeeld en omschreven: het moedige Nederlandse volk zou anders weer financieel geschaad kunnen worden.

gravatar

Maytreya-Van der Plas, u kunt maar niet loskomen uit uw verketteringsreflex. En de ‘Hollander” is wederom de Groete Boosdener van de wereld.
De naam Zen was gekozen vanwege de overduidelijke connectie met de naam ‘Maytreya’, maar ik begrijp nu dat u het alleenrecht hebt om gebruik te maken van het begrippenkader van een Oosterse levensfilofie.
Het schijnt dat de bijbel zonder andere invloeden niet volstaat voor u.
Helaas voor u is het christendom niet de enige godsdienst die flink te lijden heeft gehad onder de invloed van contextualiteit.

gravatar

Vooralsnog worden de daders meen ik enkel duidelijk weergegeven in de kunst van Noord-Korea.

Zowel de beoefening van yoga als de Nederlandse artistieke uiting van de slavenmonumenten dienen hetzelfde doel.