Sebastiaan ter Burg / Wikimedia Commons

Pechtold had geen idee dat appartement aan zee meer dan 50 euro waard was

‘Onbeleefd om te vragen wat een cadeau gekost heeft’

Alexander Pechtold had geen idee dat het direct aan zee gelegen penthouse dat hij van een Canadese diplomaat heeft gekregen meer dan een paar tientjes kostte. Politici zijn verplicht om melding te maken van schenkingen van boven de 50 euro, maar Pechtold dacht niet dat het huis met zeezicht en twee balkons zo veel waard was.

“Het was een cadeau,” vertelt Pechtold. “En ik heb geleerd dat het onbeleefd is om te vragen wat een cadeau kost. Ik heb het bonnetje er niet bij gevraagd. Bovendien: we hebben het hier wel over een flat op Scheveningen. Wie kon vermoeden dat dat überhaupt geld waard is?”

Pechtold denkt niet dat de kwestie hem lang blijft achtervolgen: “Job Cohen wist niet wat een brood kost, en kijk hoe het met hem is afgelopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij de neo-VVD’ers van D66 met inkomens boven 5 x modaal vallen trivialiteiten niet op. Wat is nou helemaal zo’n penthouse aan zee waard? Die worden gewoonlijk aan studerende kinderen geschonken, waarbij de gevraagde (?) huur ook nog eens in aanmerking komt voor huurtoeslag. De Belastingdienst maalt niet om zulke fiscaal aftrekbare kleinigheden. Dus, “why worry”?

Reageer
gravatar

Het is maar goed dat je geen belastingadviseur bent. Eerst een penthouse schenken en vervolgens nog huur laten betalen? Als je dan ook nog denkt zaken fiscaal af te kunnen trekken, kom je helemaal bedrogen uit. Volgende keer beter!

gravatar

Het wordt tijd dat de politieke elite door de gewone Nederlander ten val wordt gebracht. Hun tijd is om. Daarom hebben we een sterke leider zoals meneer Wilders van de PVV nodig.

Power to the ordinary people.

Yeah Yeah!

Corrie.

gravatar

DTA: ik ben inderdaad geen belastingadviseur, jij wellicht wel., Maar de truc die ik omschreef is usance in kringen van welgestelden. Kind of kinderen studeren, studentenkamers zijn duur en klein. Oplossing: pa en ma kopen een of meer flats voor hun kinderen, ze vragen (officieel) een huur die het kind in staat stelt huurtoeslag aan te vragen. Vader kan deze gift fiscaal verrekenen en de kinderen krijgen huurtoeslag voor een huurniveau dat ze niet betalen. In geijkte VVD-terminologie: een win-win situatie. Het valt een beetje tegen dat een doorgewinterde fiscalist deze constructie niet kent, of hou jij je van de domme?

gravatar

Als je al niet eens kunt vermoeden dat juist een penthous in Scheveningen peperduur is dan ben je na de oorlog niet meer buiten geweest? En hoe wil je dan winnen met een politieke partij?

Reageer
gravatar

Hee Alexander, beetje een beginnersfout. Heb je geen zin om bij de VVD te komen? Kunnen we je nog wat leren.

PS: Hou het adres nog even geheim, kun je daar op prinsjesdag gaan survivalen met minister Ollongren

Reageer
gravatar

Ik moet de dag voor Prinsjesdag altijd komen opdraven op het Scheveningse strand waar de Cavalerie kijkt of ik schrik van rookbommen en lawaai makende kinderen. Ik blijf dan altijd kalm, mij maken ze niks. Maar toen ik hoorde van dit nieuws begon ik toch echt te steigeren. Ik was compleet van slag en in alle paniek raakte ik verstrikt in het prikkeldraad.

Reageer
gravatar

Het is toch ronduit schandalig dat deze enge man het domme volk probeert wijs te maken dat hij niet de waarde wist van deze schenking. Hij als voormalig veilingmeester. Denk dat € 135.000 mogelijk ook wel wat laag is ingeschat om belasting te ontwijken. Hoop dat het openbaar ministerie en de rechterlijke macht met gelijke maten meten als je kijkt hoe het Jos van Rey is verlopen.

Reageer
gravatar

dat het een waardeloze nietsnut is wisten we al geruime tijd. Als hij echt meent geen idee te hebben van de waarde , dan klopt het wat ik denk; een volslagen idioot en/of een ongelofelijke rat! kies maar !

Reageer
gravatar

Als men zo gaat beginnen en doorgaat in de Haagse politiek van grote geschenken aan te nemen en dan maar niet te melden dan is dadelijk het einde helemaal zoek in Nederland en alle geloofwaardigheid in de politiek gaat hiermee totaal verloren door dit soort van praktijken!
Zo verworden we dadelijk dankzij mensen als meneer Pechtold een corrupte `Bananen Republiek` zoals we veel in Afrikaanse landen zo vaak kunnen zien!
Het beste is dat deze man zo snel mogelijk het veld ruimt natuurlijk ten behoeve van de geloofwaardigheid!

Reageer
gravatar

“Zo verworden we dadelijk dankzij mensen als meneer Pechtold ..”, beste Rob “we zijn dat al want alle multinationals en andere belastingontduikers over de hele wereld weten dat je Holland perfecte belastingvrije deals kunt afsluiten. Als compensatie gooit dit liberale kabinet voor arme donders o.a. de BTW, de ENERGIEPRIJZEN, de ENERGIEBELASTING en de PENSIOENLEEFTIJD fors omhoog. Want ja, die cadeautjes moeten toch door iemand betaald worden. Gelukkig voor de rijken werden de dividendbelasting en toezicht op verdachte (black) money-transfers afgeschaft, wegens onderbezetting van De Belastingdienst. Zo lopen we weer netjes in de pas met DJ Trump.