2,1 miljoen kijkers huiveren na ontdekking minder verstandig te zijn dan Gordon

‘Ik schaam me kapot’

2,1 miljoen televisiekijkers zijn donderdagavond geconfronteerd met een keiharde vaststelling: Gordon is verstandiger dan zij. De kijkers voelen zich nu bedrogen.

“In een commercieel televisieprogramma in acht weken tijd een partner uitkiezen om mee te trouwen, binnen dat format was er maar één wijs besluit mogelijk: niet trouwen. Dat is tijdens al die afleveringen in mijn hoofd niet opgekomen, en wél in dat van Gordon. Ik schaam me kapot”, zegt Els den Bakker uit Waalre.

Tv-deskundige Angela de Jong had een soortgelijke ervaring: “Nota bene fucking Gordon Heuckeroth staat op een dag op een rots in Zuid-Afrika en zegt ‘dit is gekkenwerk, dit gaan we niet doen’. Terwijl ik acht weken lang dacht: ‘dit gaan we wél doen’. Wat ben ik een ongelofelijke debiel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De redactie beraadt zich na dit daverende succes op enkele nieuwe formats voor 2018
– Gordon wordt hetero
– Geer en Goor willen een kind
– Geer en Goor in de levenseindekliniek.

Dit laatste format schijnt hoge ogen te gooien. Wij bidden!

Reageer
gravatar

Maar goed dat die 2,1 miljoen kijkers niet naar de realityserie ‘Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit’ hebben gekeken. Na acht afleveringen heb je gevoel dat je alsnog een abortus op je wilt laten uitvoeren.

Reageer
gravatar

Ik denk dat de reden dat mensen aan de rand van de afgrond staan niet de hardheid is maar de zachtheid. Zelfs satire die doorgaans kritisch is vanuit een bepaald standpunt kan alleen nog acceptabel zijn als ze om het even naar twee kanten geïnterpreteerd kan worden. Wijs je voorzichtig de weg middels een gesprek dat nergens anders kan plaatsvinden dan aan een verlaten bankje aan de zee waar geen sociale controle is dan beginnen ze je met half Oosters spirituele half Amerikaans psychotherapeutische ideeën te vervolgen door je oprechte zorgen openbaar te maken als zelfbeklag.

Reageer
gravatar

Het gaat om de combinatie, ‘hard’ zijn tegen zacht of andersom. Het zijn dezelfde mensen toen als nu die aan de verkeerde kant staan.
Hoe minder ze weten waar ze naartoe moeten hoe fanatieker ze zich focussen op waar jij VANDAAN komt. En hoe onwetender ze zijn over wie zij zijn, hoe concreter over wie jij bent.

gravatar

Er wordt gefluisterd dat Gordon niet alleen bedoelde dat hij niet moest trouwen maar dat volgens hem het hele homohuwelijk op de schop moet. Hij schijnt zelfs het woord smeerlapperij in de mond genomen te hebben.

Het hele productie team staat nu als één man paraat om de geruchten in de kiem te smoren en functioneren momenteel als een soort gordon sanitaire.

Reageer