Harry Stam / Youtube.com

IS: pleeg geen aanslag met vrachtwagen als het niet nodig is

‘Daar komen ongelukken van’

De sneeuw levert misschien mooie plaatjes op, maar het winterweer is niet voor iedereen goed nieuws. Terreurbeweging IS adviseert mensen niet de weg op te gaan om een aanslag te plegen met een vrachtwagen als dat niet nodig is. Volgens de jihadistische organisatie is het veel te glad om op willekeurige voetgangers in te rijden. “Daar komen ongelukken van,” aldus IS-woordvoerster Janneke Posthuma. “Natuurlijk moet je een uitzondering maken voor noodgevallen, bijvoorbeeld in situaties van leven en dood. In dat geval is ons advies om in elk geval een vrachtwagen met winterbanden te kapen.”

Islamitische Staat adviseert mensen om thuis aanslagen te plegen. Terugkerende Syriëgangers wordt aangeraden om via Den Bosch te reizen. IS zet bussen in.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Persoonlijk vind ik het wel een amusante wijze om de praktische problemen waar vrachtwagenchauffeurs vandaag gezien de weersomstandigheden voor staan, te koppelen aan een religieuze beweging die er een sport van maakt om hun geloof middels vrachtwagens op te dringen aan andersdenkenden.

gravatar

Geachte heer al Hollandi, Beste Mohammed

Uit jouw reactie kan ik opmaken dat je het systeem van openbaar vervoer in Nederland niet optimaal vindt functioneren, wat je erg vervelend vindt. Je ziet dit echter niet alleen in je eigen omgeving, maar ook verder weg. Zo heb je familie (een broer) wonen in New York, die vaak gebruikt maakt van het openbaar vervoer. In zijn geval betreft het de metro. Helaas, wordt hij daar vaak staande gehouden of de toegang ontzegt. Jij vermoedt dat deze ontzegging gebaseerd is op zijn etnische achtergrond en bent het hier mee oneens.

Is dit ongeveer de kern van je bericht?