Door Viacheslav Nikolaenko/Shutterstock

Stel kruipt knus op de bank voor dagelijkse ‘doe je telefoon eens weg’-ruzie

Het is meestal de ander die begint

Dewi en Klaas Wagenaar zijn net knus op bank gaan zitten voor hun dagelijkse ‘leg je telefoon eens weg’-ruzie. Bijna elke dag maakt het stel uit Steenwijk rond acht uur tijd voor bekvechten met elkaar, nadat ze de kinderen in bed hebben gestopt.

“Ik ben de hele dag in de weer geweest en ik wil dan even helemaal niks,” zegt een diep zuchtende Dewi die op zoek is naar erkenning van haar partner. “Meestal zetten we rond die tijd de televisie aan voordat we op elkaar gaan inhakken.”

Het stel legt uit dat het meestal de ander is die begint. “Zij vindt het blijkbaar oké om haar telefoon te checken tijdens de reclameblokken. Dus ik doe dan meestal hetzelfde. Maar dan legt ze haar telefoon weg en zegt dan na 30 seconden dat ik mijn telefoon moet wegleggen. Echt fucking irritant. Ik word er elke keer weer woest van.”

Hoewel ze geen van beiden gelijk hebben, heeft het stel heeft gemiddeld elke week 53 minuten ruzie over hun telefoongebruik. “We zouden natuurlijk een regel kunnen instellen dat we gewoon allebei onze telefoon niet mogen checken,” zegt Dewi. “Maar ja dat is helemaal niet leuk. Hoe moet ik dan weten wat er online over het programma wordt gezegd? Je gaat toch geen televisie kijken zonder dat je ook comments leest van mensen die je niet of nauwelijks kent?”

Dit artikel verscheen eerder op Waterford Whispers News.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zie dat net de gloednieuwe vuilnisbakken eraan komen.
Met uitgebreide instructies. Bij een vluchtige blik op de uitgebreide instructies zie ik trouwens dat etensresten en oude kleding etc. nergens meer bij kunnen.
De hele dag mag je piekeren waar je je vuil moet laten.
Service.

Reageer
gravatar

Op dezelfde manier als ‘milieuoverwegingen’ de waanzin moeten legitimeren als gescheiden vuil met een chip in je vuilnisbak ter controle en tientallen instructies op je vuilnisbak die je verplicht met de helft van je vuil achterlaten, is er consequent omgegaan met de immigranten dan wel (met iedereen) door de immigranten. Richting fascisme. Trouwens de man die het vuil met een onverschillige kop neerzet was de identieke tweeling van de man hierboven in beeld met zijn iPhone.

gravatar

Je mag wel een stuk of twintig vuilnisbakken aanschaffen om binnen te zetten om het vuil te scheiden.

gravatar

In Nederland bestaat er in de concrete taal geen onderscheid tussen schoonheid en schoonheid, beauty and cleanliness. Daar begint het probleem al. In concreto draait het om de fixatie op cleanliness die ieder besef van iets anders uitroeit. Verder gaat het hier weer om de participatie. De afgunst van de gewone arbeider speelt hierin een belangrijke rol en wordt cynisch uitgebuit. Het werk van hem die het vuile werk moet doen wordt wat chiquer gemaakt terwijl jij mee mag doen om (geen beetje) bezig te blijven. Op Windows heb je nu al honderden meer knoppen en functies en opties om de klant te bedienen. Werkstukken die af zijn staan zo weer in de experimentele fase of worden onmogelijk gemaakt, dit alles alleen om de commercie te centraliseren. Geen self-help dus. Je wordt automatisch steeds teruggebracht tot de waan van de dag waar je bent te manipuleren door de media en de staat.

gravatar

Straks gaan ze schema’s opsturen wanneer je de was mag doen. De volgende stap. Die Hollanders zijn knettergek. En gevaarlijk. Dat ze dat niet zien!!!

gravatar

Boer Koekoek,
U legt precies de vinger op de zere plek. Die boerenkinkels.
Edit, wat een leuk stelletje!
Kutvolk.

Loek, proper klinkt voor de Hollander te veel als preuts.