Duketoys Duketoys / Youtube.com

Verwaarloosd stokpaardje aangetroffen

Het dier was door zijn eigenaar al een paar weken niet ter sprake gebracht

Het is het gesprek van de dag: in een stal op een boerderij in Tiel heeft de politie gisteravond een verwaarloosd stokpaardje aangetroffen. Het dier was door zijn eigenaar al een paar weken niet ter sprake gebracht.

Het stokpaardje is inmiddels overgebracht naar het debatcentrum Cicero in Pieterburen. Daar zal het beestje regelmatig worden opgevoerd om een punt te maken. “Als het stokpaardje voldoende is bijgekomen, gaan we op zoek naar een nieuw baasje”, vertelt Leentje van Dijk van het debatcentrum. “Een gemeenteraadslid of een leuke oom, ofzo. Als het maar iemand is die het niet erg vindt om in herhaling te vallen.”

De dierenbescherming pleit al jaren te pas en te onpas ongevraagd bij iedereen die het maar horen wil voor meer aandacht voor onbereden stokpaardjes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach nee toch.. Waar is de dienstdoende baardenmans als je hem nodig hebt? Wie vervangt straks die verongelijkte babyboomer achter zijn kopje koffie (kannetjes met de zwarte dop) om het langdradige gepruttel waar te nemen?

Reageer
gravatar

Misschien kan het stokpaardje zich laten omscholen? Er schijnt de laatste tijd veel vraag te zijn naar stokpaardjes in verband met het op handen zijnde Nederlands Kampioenschap Stokpaardracen in Hogeveen.

Reageer
gravatar

Is dat stokpaardje niet van Corrie die er hier altijd naast zit?
Ik en velen me mij hebben haar het beestje vaak zien berijden.

De heer Steeds
Trotse eigenaar en berijder van een Lipizzaner hengst

Reageer