Bron: YouTube - Line Press

Hooligans met dubbel paspoort kiezen steeds vaker voor Marokko

'We moeten eerder aan de bel trekken'

Talentvolle hooligans met een dubbel paspoort kiezen steeds vaker voor Marokko. Op het komende WK zijn er meerdere hooligans te bewonderen die hun hele leven al in Nederland wonen en relschoppen. “Kennelijk voelen veel van die jongens zich toch meer Marokkaan dan Nederlander”, zegt voetbalanalist Johan Derksen.

“Het voelt op een of andere manier toch beter om voor Marokko bushokjes te slopen dan voor Nederland”, zegt Aziz (19). Hij koos onlangs voor Marokko en werd zaterdag meteen opgeroepen voor de vernielingen na de wedstrijd met Ivoorkust. “Nu kan ik nooit meer terug, maar het was voor mij een heel bewuste keuze, dus ik ga hier geen spijt van krijgen. Mijn eerste relpartij was heel bijzonder en ik hoop dat er nog veel zullen volgen. Ik ga me volle bak inzetten voor mijn land.”

Nederlandse hooligans vinden dat het wel degelijk mogelijk is om de hooligans voor Nederland te laten rellen, als je ze maar op tijd benadert en het gevoel geeft dat ze een toekomst hebben in het Nederlandse legioen. “We moeten eerder aan de bel trekken. Veel Marokkaanse hooligans kunnen ons niveau makkelijk aan. Als Nederland niet zo afwachtend was geweest, hadden zij nu voor ons de ME bekogeld.”

Voorlopig hebben de hooligans die voor Marokko hebben gekozen het gelijk aan hun zijde, zij zijn immers wel geplaatst voor de vechtpartijen in Rusland in 2018. Aziz: “Zo zie ik het niet echt, ik wil niet mijn gelijk halen. Ik ben gewoon trots op mijn land en dat wil ik laten zien met mijn vuisten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mocrootje hier
Mocrootje daar
‘t Maakt geen verschil
Ze knallen op m’kaar

Oog om oog
Tand om tand
Voor galg en rad
M’n auto brandt

Ontevreden
Misnoegd
Met z’n allen terug
Naar Marokko-land

Reageer