smilepoker / Shutterstock.com

Schaker betrapt op motortje in pion

‘Hij ging ineens zes vakjes vooruit’

De Finse schaker Haika Nivominnen is voor 2 jaar geschorst omdat hij een elektrisch motortje in een pion had verstopt. Hierdoor schoof de pion op bepaalde stukken in één beurt wel zes vakjes vooruit.

Schaakgrootmeester Dion Vervalk rook al onraad toen hij de partij op tv bekeek: “Het was eigenlijk niet normaal, ik heb nog nooit een pion gezien die zo makkelijk over het bord schoof. Ogenschijnlijk zonder enige moeite te doen, dat is spelregeltechnisch gezien nauwelijks mogelijk.” Vervalk is bijzonder teleurgesteld: “Hebben we eindelijk het dopinggebruik onder de paarden uitgebannen, krijg je dit weer. Ach ja, ze verzinnen toch altijd wel weer wat nieuws.”

Ook de pion in kwestie (pion D2) wordt voor twee jaar geschorst.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die schakers hoeven niet eens een urinemonster af te staan na de wedstrijd.
Schaken? Een lachertje, compleet corrupt!

Let de volgende keer maar eens op de pupillen van die gasten!

gravatar

De zwarte loper op G3 hoort ook niet op een donker veld te staan. Hier wordt duidelijk ook door de tegenstander valsgespeeld. Ik denk dat het tjd is om te stoppen met de schaaksport.

Reageer
gravatar

Bij het TATA-schaaktoernooi werd begin dit jaar een deelnemend makelaar uit Oegstgeest betrapt op een Siciliaanse opening. Het bleek om een vooraanstaand lid van de N’drangetha te gaan die in Nederland al jaren ‘onder de radar’ van Interpol een vorstelijk leven leidde. Als occupatie vermeldde hij op zijn Nederlandse paspoort “huisjesmelker”. Gezien het feit dat een lid van ons Koninklijk Huis in dezelfde beroepssfeer actief is, is deze kwalificatie voldoende waarborg voor een ongehinderd bewegen op de huizenmarkt. De Hoge Raad beraadt zich op inname van zijn Nederlandse paspoort, maar de dienstdoende Italiaanse MP verzet zich tegen uitlevering van deze maffioos.

gravatar

Dat de mensen pionnen zijn is een verouderd begrip, het is grootwaan; dat zijn ze niet. Tijd is geld, ook in de sport. De kleintjes tellen steeds meer, net als bij de markt waar om het rendement te vergroten bedrijven steeds fijnere computerprogramma’s ontwerpen om met een transactie de concurrent milliseconden te slim af te zijn. Evenzeer kunnen die bedrijven in dezelfde tijd onzichtbaar praktisch bijna al hun waarde verliezen. Geld is steeds meer digitaal bepaald. In minder dan een seconde kan alles ook zomaar weg zijn terwijl de bank overeind gehouden wordt.

Reageer
gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/