Alliance / Shutterstock.com

5 productiviteitstips voor tijdens je burn-out

Zonde om thuis niks te blijven doen

Als je een burn-out hebt zit je soms de hele dag thuis. Zonde! Je wil immers wel wat gedaan krijgen. Hier zijn vijf tips waarmee je zo veel mogelijk uit je dag haalt tijdens je burn-out.

1. Ontken dat je een burn-out hebt
Ontken dat je een burn out hebt en ga gewoon naar werk. Je zult zien dat je veel meer gedaan krijgt dan wanneer je thuis op de bank gaat zitten. Op de korte termijn werkt dit fantastisch.

2. Maak een to-do-list
Structuur is belangrijk. Dus maak een to-do-list en stel jezelf heldere doelen. Heb je om elf uur ‘s avonds al je doelen al gehaald? Dan heb je gelijk een energieboost en dan kun je voor twaalf uur nog even snel drie doelen afvinken. Slapen lukt toch niet.

3. Plan zoveel mogelijk mindfulness sessies in
Als je productief bezig bent kom je soms niet meer toe aan helder nadenken. Het is dus belangrijk dat je je hoofd leegmaakt. Het is aan te raden om ieder gaatje dat je nog vrij hebt in je agenda opvult met mindfulness sessies. Je zult zien, na zo’n sessie ben je veel productiever en kun je weer lekker aan je burn-out werken.

4. Doe wat je nog wel kan doen
Oké misschien kun je niet meer naar werk, en lig je de hele dag laveloos op bed. Maar bedenk wat je nog wél kan doen. Beantwoord je mail, bel met een klant, of zet een presentatie over je burn-out in elkaar voor de eerste dag dat je weer op kantoor verschijnt. Je moet laten zien waar je mee bezig bent geweest. Zo kun je indruk maken op je collega’s en je baas.

5. Denk na over wat je gaat doen ná je burn-out
Als je weer aan het werk gaat, dan wil je niet meteen omkomen in het werk omdat je de hele tijd hebt stilgezeten. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid op de periode na je burn-out. Zorg dat je geen achterstallig werk hebt liggen. Het geeft rust in je hoofd als je straks met een opgeruimd gevoel weer aan het werk gaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste speld,

Ik merk het nu al jaren, maar te pas en te onpas wordt mijn naam onderaan berichten geplaatst, teneinde een zinloze discussie te starten. Ik ben dan ook furieus en wens dat dit onmiddelijk wordt aangepast.

Mvg,

Dhr. Reacties

Reageer
gravatar

Een voorbode van weer een nieuwe reorganisatie waarop de Nederlander zo geil wordt. Het hangt altijd in de lucht. Waar je ook voor kiest, het wordt altijd dus wat anders om de wil en keuzevrijheid van de mensen te verlammen. Dat is de burn-out van Nederland.
Het vlammetje dat hen in leven houdt brandt heel zwak, het walmt.

gravatar

Beste Toon,

Ik voel met je mee.
Jaren geleden ben ik door iets dergelijks in een burn-out terecht gekomen. Stuur me een pv’tje, ik heb het adres van een goede praatgroep voor je onder leiding van dr. Ad Interim.

gravatar

Tegen het einde van mijn lagere schooltijd had ik mijn eerste Lisinopril-recept al te pakken. Ze plaagden me altijd vanwege mij nekscharnier.

gravatar

Wij van advocatenfirma Laadvermogen & Doorrijhoogte hebben ervaring met het verlenen van juridische bijstand in dergelijke zaken. Voor vrijblijvend advises, gelieve met ons contact op te nemen.

Maximiliaen

gravatar

Ik begrijp die mintvul nog steeds niet zo goed.
Pepermunt vullen? Waar? Wat?

Complimenten met uw verder uitstekende artikel!

PS Wie is Burn eigenlijk, die zo oud is?

Reageer
gravatar

Op Uw vraag: ‘Wie is Burn eigenlijk, …?’ kan ik nog niet antwoorden. Mijn nieuwe boek is nog niet uit, omdat er problemen met auteursrechten zijn. Een geval van ‘Post-Mortum’ dus.

gravatar

nee, de beste manier is een gezin stichten met een altijd zeurende vrouw, een constant huilend kind adopteren/krijgen en een baan te kiezen waar je onderbetaald wordt van 60 uur in de week die elke dag 200km reizen is. Dan heb je de grootste kans op een burn-out