Nicoleta Ionescu / Shutterstock.com

Feestje verpest door thema

'Het leek heel grappig, bier drinken met een gek hoedje op. Maar het was eigenlijk helemaal niet leuk.'

Het huisfeestje van Simone & Maaike had een leuke avond moeten worden, maar het liep uit op een fiasco. De reden: het feestje had een thema.

“Ik had er wel zin in om een avondje lekker te feesten”, vertelt Marvin, een van de genodigden van het feest. “Maar toen bleek dat ik dat zou moeten doen met een raar hoedje op was ik er eigenlijk meteen alweer klaar mee. Ik ben dus lekker wat anders gaan doen die avond. Ik heb thuis een herhaling van TROS Radar gekeken.”

Met Marvin bleven veel meer mensen thuis om TROS Radar te kijken. Op het feest waren uiteindelijk ongeveer 10 mensen, een aantal daarvan ging vroeg alweer naar huis. Simone betreurt de mislukte avond: “In ons hoofd leek het ons gewoon heel grappig, bier drinken met een gek hoedje op. Maar in de praktijk was het eigenlijk helemaal niet leuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vermeld dient dat een feestje in Nederland altijd politiek engagement inhoudt.
Als je daarna een keer een andere partij kiest lig je eruit.
Zo blijft de partij behouden terwijl de thema’s zich qua inhoud steeds meer beperken en toespitsen op de bijzonderheden waarvoor de hedendaagse held de rest van het universum opoffert.

Reageer
gravatar

Groeten uit Zeeland.

Sommige mensen, ook vissers en die lui die fulltime krekels en oesters rapen (stelen, het is verboden) om geld te verdienen in de Oosterschelde, zijn hier zo dom dat ze niet eens begrijpen dat er nog eb en vloed is door die sluizen in de Oosterscheldedam waaraan ze hun inkomen te danken hebben. Ze klagen daarover, hun eerste impuls is wat ‘doe je hier’ terwijl ze de borden ‘verboden toegang, gebied met rust laten’ weghalen. Ze zien gewoon het verband niet, ze zien alleen direct per meter wat er te halen valt wat de maatstaf is voor hun maatschappijvisie eveneens per meter (ware het niet dat er een club is die zich liberaal noemt en de mentale beperking daarbuiten projecteert als vrijheid). Vreemd eigenlijk dat ze wel weten hoe het rekenmachientje werkt. Maar alles daarbuiten is een mysterie. Als je erover begint kijken ze je vol achterdocht aan. Ze begrijpen in hun stoere mythe niet hoe de wereld in elkaar zit, dat ze afhankelijk zouden kunnen zijn. Dat typeert veel mensen in hun geloof in het neoliberalisme dat wortelt in dezelfde onwetendheid op schaal, maar dan alle beetjes bij elkaar. Onafhankelijkheid.
Even later trappen ze je deur in en stelen ze alles van waarde of maken het stuk.
Of ze zetten hun auto dwars op de weg om je als fietser de toegang te belemmeren omdat je ergens eens een jaar daarvoor in de berm even stond te kijken naar het landschap. In naam van de vrijheid.
In die auto’s die langskomen zitten allemaal van die haastige mannetjes die half voorover gebukt naar het raam een halve kilometer voor en na blijven kijken wat je daar écht doet. De enige reden dat ze niet stoppen om hun agressie te ontladen is dat ze te comfortabel zitten met hun voet op het pedaal en eventueel hun iPhone die hen in permanent contact houdt met hun kliek. Het lijkt alsof je iets wil van hun vrouw in de sloot.
Achteraf als ze je met je leven bedreigen zeggen ze dat ze je wel honderd keer dood hadden kunnen rijden. Durf je dit mensen te noemen?
De humor van de Nederlander staat op dit vlak.

gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

John,

Ja, ook hun denken is heel onafhankelijk, onafhankelijk vooral van de realiteit. Dat is ook nodig voor een leuke baan. Hard werken.
Niet overal is de evolutie al zo ver dat het fysieke ‘mensdom’ met schijnbaar dezelfde uiterlijke kenmerken als een mens het stadium bereikt heeft te kunnen dienen als voertuig voor de incarnerende, neerdalende ziel waaruit miljoenen jaren geleden (de kern van) het mensdom ontstond. Echter op deze uitzonderingsgevallen is onze maatschappij gebouwd en alle wetten die hen in toom moeten houden zodat de rest inmiddels mee teruggetrokken is tot hetzelfde pre-evolutionaire van de vroege diermens.
U zult zich afvragen wat dit te maken heeft met het feestje, laat staan een thema. Het geld.
De stoere mannen denken in wezen steeds enkel op vlak van het feestje van onzekere meisjes. En ze gaan zo charmant en leuk met hen om omdat ze van hen (diezelfde vrouwen) nooit meer intelligentie verwachten dan een leuk mutsje waarin immers hun hele verstand is samengevat. Het thema.
En nu weer voetballen.

gravatar

Zo had het debat over de regeringsverklaring nóg leuker kunnen zijn dan het al was. Gewoon de microfoons openzetten, en pogoën maar. Nu ging het helaas te vaak ergens over.

Reageer
gravatar

Misschien volgende keer een vrijgezellenfeest (betsjulllor pertie) proberen?

Toch altijd zó komisch om dat in de stad te zien!
Eentje die compleet voor lul of kut loopt, en de rest er dan zo omheen toch ook wel een beetje.

Tòch een thema, maar dan anders.
Succes verzekerd!!

Doe het snel, want Nederland wordt steeds strenger w.b.t. ontgroeningen!

Ik kan er helaas niet bij zijn, druk-druk-druk!

Reageer