Liveblog debat regeringsverklaring

Nu gebeurt het, morgen ook

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de regeringsverklaring van het kabinet-Rutte III én over de Algemene Beschouwingen. Gekkenhuis!

11:00 De hap: slap of sterk?
Deze vraag speelt een centrale rol in het debat. Volgens premier Rutte is de hap slap, volgens PVV-leider Wilders is de hap juist sterk. Maar hoe zit het echt? Hier de harde cijfers van de hap door de jaren heen.

10:11 Premier Mark Rutte bood de oppositie woensdag namens het kabinet een uitgestoken hand aan. PvdA-leider Lodewijk Asscher hapte toe. Daar kreeg hij meteen spijt van…

———————————————————————————————————————

17.34 Baudet bedenkt de vlijmscherpe comeback die hij een paar uur geleden tegen Dijkhoff nodig had. Hij interrumpeert Roemer ermee.

16.33 Het debat wordt opnieuw verstoord door het gesnurk van Emile Roemer. Voorzitter Arib roept hem tot de orde.

16.18 Jesse Klaver: “Dit kabinet is er alleen voor de grote multinationals. En wie is daar weer de dupe van? Precies: de multinational met de pet.”

16.03 Buma: “De PvdA levert makkelijke kritiek vanaf de zijlijn. Tegen de heer Asscher zou ik willen zeggen: neem dan zelf verantwoordelijkheid, als je het beter weet.”

15.44  Sybrand Buma zegt dat het kabinet de uitslag van het sleepwet-referendum naast zich neer zal leggen. Die uitspraak is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Sybrand Buma van 8 maanden geleden: “Dit is niet uit te leggen.”

De Sybrand Buma van 8 maanden geleden was nog woedend dat het kabinet destijds de uitslag van het raadgevend Oekraïne-referendum naast zich neerlegde: “Toen heb ik als lid van de oppositie nog gezegd dat het kabinet zijn verlies moest accepteren, omdat het anders zou leiden tot een verlies van vertrouwen in de politiek. Hoe moet ik dan aan mijn kiezers uitleggen dat ik 8 maanden later precies hetzelfde doe met het referendum over de sleepwet? Dat is onbegrijpelijk.”

15.30 Wat betekent het regeerakkoord eigenlijk voor mensen die Fleur heten? Uit de doorrekening bleek dat zij er 4% op vooruitgaan.

15.05 Een goed initiatief van Thierry Baudet, die het CPB heeft laten doorrekenen hoe goedkoop zijn kritiek is.

14.02 Dijkhoff: “Het D66-geluid is totaal niet terug te vinden in dit regeerakkoord. Als ik de heer Pechtold was, zou ik me kapot schamen.”

13.16 Door een misverstand is een urenlange compilatie van het gedachtegoed van Wilders uitgezonden. Het debat is inmiddels begonnen.

12.19 Peiling: welk PVV-Kamerlid trommelt het best op zijn of haar bankje?

  • Dion Graus
  • Martin Bosma
  • Fleur Agema

12.03 Pechtold en Klaver bewijzen het nut van interrupties: Wilders verandert van mening over islam.

11.13 Er hangt een vijandige sfeer in de Kamer. Rutte wordt meteen beschenen met een laserpen. Het is onduidelijk wie de dader is, maar veel politici kijken verwijtend naar Henk Krol.

10.50 Onrust in de Kamer nadat Rutte zegt dat hij wil investeren in ouderenzorg. Minister Hugo de Jonge veert op en schreeuwt ‘geen cent meer naar ouderenzorg!’

10.25 Lodewijk Asscher gaat in vak K zitten. Het zal de macht der gewoonte zijn. Wat volgt is een gênante aftocht naar de bankjes van de volksvertegenwoordigers.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

18.03 Mark Rutte reageert op aantijgingen vanuit de oppositie dat er te weinig vrouwen in Rutte III benoemd zijn. De CU-fractie staat in protest op en verliet collectief de zaal.

Reageer
gravatar

Je kunt ook grappen maken zonder maar 1 millimeter af te dwalen van de realiteit.
Veel mensen kunnen dat echter niet. Humor heeft altijd te maken met de leugens waarop bovendien de sociale controle is gebaseerd.

Reageer
gravatar

Nou Moe, het volgende,

“Humor is het vermogen om iets wat grappig, amusant of geestig is aan te voelen, te waarderen of tot uitdrukking te brengen. Humor kan ook een aanduiding zijn van de expressie van iets komisch of grappigs in woord, daad of geschrift. Er bestaan meerdere vormen van humor.”

Vooralsnog zit ik te wachten op iets wat een karig lachje eventueel zou kunnen opwekken, maar dat moet je dan wel kunnen.

gravatar

Miep… Als je geen kinderen hebt of nog kan krijgen is dat niet erg hoor. Dan kun je best af en toe een beetje neuken met de buren.
Je hoeft echt geen ma te zijn.

(Sherlock is er niets bij.)

gravatar

Straks komen ze weer ook weer langs met die hele stoet van namen met ” plas” erin verwerkt.
Het zal wel iets met sublimatie van sociale controle te maken hebben.

gravatar

Vroeger vroeg men verstrooiing na noeste arbeid. Nu wil men wakker schrikken uit de verveling.

Fons Jansen

gravatar

Als zonnekoning ben je het gewoon aan je volgel… sorry, kiezers verplicht om te herhalen dat de islam niet deugt en moties van wantrouwen in te dienen. Hij heeft er tot nu toe al twéé aangekondigd!

gravatar

nope, dat kan niet. Als roemer zou schijnen, dan zou door de intense warmte van Roemer het hoofd van Rutte verschroeid zijn tot as