Natursports / Shutterstock.com

‘Carles Puigdemont ondergedoken in Molenbeek’

Buurt zit niet te wachten op Catalaanse extremist

De Catalaanse leider Carles Puigdemont houdt zich schuil in de Brusselse deelgemeente Sint-Jans-Molenbeek. De voortvluchtige premier huurt een tweekamerappartement in de wijk, zo bevestigen buurtbewoners.

Buurtbewoner Sayid Al-Hadji was net bezig met het ronselen van Syriëgangers, toen hij buiten een verdacht persoon zag lopen: “Hij had een vreemd kapsel en liet een spoor van zonnebloempitjes achter. Ik vertrouwde het zaakje meteen niet. Later hoorde ik hem zeggen dat hij een hekel had aan flamencodansen, toen werden mijn ergste vermoedens bevestigd. Dit was de man die Spanje probeert te ontmantelen. Ik heb meteen een bericht gezet in de buurtpreventie App.”

Veel bewoners maken zich er zorgen over dat het verblijf van Puigdemont in Molenbeek het imago van de wijk beschadigt. “Dit is een levendige wijk waar mensen iets proberen te maken van hun bestaan,” zegt Osama Bouazza, die een kleine supermarkt bestiert. “Het doet ons veel verdriet dat mensen ons nu zien als extremisten. De meeste mensen hier denken juist heel genuanceerd over de Catalaanse onafhankelijkheid.”

De Belgische oppositie roept de regering op om op te treden: “Het lijkt van kwaad tot erger te gaan in Molenbeek,” vertelt Yasmine Dehaene van de Waalse oppositiepartij Parti Populaire. “Het is een publiek geheim dat in Molenbeek veel steun is voor de Catalaanse zaak. Je ziet hier talloze jongeren met bloempotkapsels. Als we niet snel ingrijpen dan stopt iedereen rond het middaguur met werken om cava te drinken.”

De Belgische federale politie bevestigt op de hoogte te zijn van het verblijf van Puigdemont in Molenbeek. Ze hopen hem over een maand of vier te kunnen traceren.

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kan hij alsnog wat betekenen voor de bevrijding van de Spaanse Sahara?

Ofnee, Ceuta en Melilla zijn in ieder geval nog wel aan de orde. Doe dat maar.

Zal Marokkaans België (voorheen Molenbeek) blij mee zijn.

Maar wacht, dat is dus ook een kolonie…

Laat maar, dit wordt me te ingewikkeld.

Reageer
gravatar

Leuke plek, al maakt het wel uit waar je zit. Bij het kanaal is het al aardig aan het verhipsteren, maar rond die hoogbouwflats moet je echt niet wezen.

Reageer
gravatar

“Als we niet snel ingrijpen dan stopt iedereen rond het middaguur met werken om cava te drinken.”

Alcohol drinken in Sint-Jans-Molenbeek? Ik raad ten zeerste af dat publiekelijk te doen, met name tijdens de Ramadan. Een kennis van mij werd vermanend (lees: dreigend) toegesproken toen hij met een fles champagne in de hand naar een afspraak met een vriend die iets te vieren had liep.

Reageer
gravatar

Molenbeek?
Eerst heeft hij Molensloot geprobeerd.
Die kajuitjongen vond het best, maar ik heb hem eruit gegooid!

De Basji- Boezoek, rare kwistenbiebel, schaamteloze kerel, wandelende reklame voor kachelglans, praatzieke papegaai!

Sapesti!

Reageer