VaLiza / Shutterstock.com

Massale woede: HEMA noemt Halloween ‘Pompoenenfeest’

'Ze moeten met hun poten van onze geïmporteerde tradities afblijven'

Warenhuis HEMA heeft het opnieuw helemaal verbruid bij een heleboel klanten. De winkelketen verspreidde vandaag een folder waarin Halloween het ‘Pompoenenfeest’ wordt genoemd. Volgens velen een knieval voor de islam.

De 42-jarige Wilma Groot snapt er niks van. “We zijn een angelsaksisch land met een heidens-christelijke cultuur. Mensen die het daar niet mee eens zijn, kunnen toch ergens anders gaan wonen?”

Ook Ricardo uit Ulft is hard in zijn oordeel: “Ze moeten met hun gore bokkenpoten van onze geïmporteerde tradities afblijven. Straks gaan ze ons Thanksgiving ook nog afpakken.” Het steekt hem dat er zo rücksichtslos wordt omgegaan met tradities die we hier sinds een paar jaar vieren. “Hoe moet ik mijn zoontje vertellen dat een feest waar hij betrekkelijk weinig mee heeft opeens niet meer mag? Ik krijg dat niet uitgelegd.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De auteur zegt ‘heidens-christenlijke’ cultuur. Das toch gek, we hadden een holocaust hoor ik weet niet? Joods-christelijk, jij heidense duivel!

Reageer
gravatar

man, man, man. Altijd maar weer die geruchten dat mijn baas niet uit Spanje komt, maar uit Turkije. Houdt die discussie nooit op

gravatar

Nee ‘Piet’, dat was maar een smoes.
Die VOC-mentaliteit (!) heeft jou in West-Afrika als slaaf gekocht en via het eiland Goree bij Senegal afgevoerd naar de Nederlandse Ku Klux Klan, die jou en je dorpsgenoten sindsdien als voetveeg gebruikt.

gravatar

Ricardo is een notoire dwarsligger. Ik kan u eerlijk zeggen dat iedereen hier in Ulft het een beetje gehad heeft met hem. Het gerucht gaat ook dat hij PVV stemt.

Reageer
gravatar

Hè, islam weer? ik dacht dat het probleem kwam van linkse gekkies met een gebrek aan zinnige tijdsinvulling en mensen die traumatische herinneringen hebben dat hun over-, over- en hun over-, over-, over- overgrootouders die vroeger op de Brabantse en Drenthse zandgronden woonden, niks anders te eten hadden.
En dat het daarom juist Halloween heet in plaats van pompoenenfeest.

Reageer
gravatar

Pompoen is natuurlijk niet heilig genoeg. Achter Halloween zit een hogere orde.
Normaal is alles wat naar iets hogers ruikt verdacht, behalve als het normaal is. Dan moet er ineens een hogere orde achter zitten.
Zo zit de reclamewereld-media in elkaar.
Uniek.

Reageer
gravatar

Groot gelijk Hema! Wat moet ik met het overgewaaide haloween? Ben Nederlander en daar ben ik trots op. Pompoenenfeest ia trouwens ook niet nodig, geen meloenen of spruiten…. Misschien nog eens kersenfeest! Dat was i d Betuwe normaal.

Reageer