Sympathiek: Martha zet ook andere fiets vast met haar kettingslot

‘Het is een kleine moeite’

Martha houdt van mensen. Daarom doet ze regelmatig kleine dingen voor haar medemens. Zo zet ze met haar kettingslot nooit alleen haar eigen fiets vast, maar ook altijd die van een ander.

“Zo zit ik in elkaar”, glimlacht Martha. “Als ik kan helpen, dan doe ik dat graag. Je kunt denken: het is een onbekende, een vreemde, wat kan mij het schelen dat zijn fiets wordt gestolen? Maar ik ben toch al met die ketting bezig, het is een kleine moeite.”

Martha treft regelmatig haar banden leeg aan na haar gebaar. “Daaruit blijkt wel hoe grof mensen met andermans fietsen omgaan. Dat sterkt mij om hiermee door te gaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dank voor uw reactie, ik heb hem daarom geliket. Er zijn in linkse steden goede fietsenstallingen voor urban professionals.

De buurtcentra voor mensen die op elk Speld-artikel reageren zijn helaas opgeheven.

gravatar

Vreemd dat Martha deze ervaringen heeft. Ik doe dit zelf ook heel vaak en bemerk juist heel veel dankbaarheid als ik de andere eigenaar tegenkom. Mensen voelen zich herboren, hebben het licht gezien en geven aan dit nobele initiatief te omarmen.

Reageer
gravatar

Martha heeft zo te zien voor de gelegenheid de fiets van een mannelijke huisgenoot geleend. Of is de damesfiets al gesneuveld bij de genderneutralisatie.

Reageer