Masarik / Shutterstock.com

Vondst van botten wijst uit: eerste mensen leefden horizontaal onder de grond

Vroege voorouders zagen eruit als skeletten

Tot nu toe namen we aan dat onze voorouders in bomen leefden, maar Britse archeologen deden afgelopen weekend een ontdekking die deze theorie onderuit haalt. Ze vonden het lijk van een man van ongeveer 20 duizend jaar oud. De anatomie en de positie van het lichaam tonen aan dat de eerste mensen onder de grond leefden, zich horizontaal voortbewogen en er als skeletten uitzagen.

“Waarschijnlijk woelde ‘George’ zich door de luchtige aardbodem op jacht naar wortels en regenwormen”, vertelt Gordon White, de archeoloog die de opgravingen leidt. “Hoe de vroege mens zich precies onder de aarde voortbewoog, moet nog verder onderzocht worden, maar waarschijnlijk had hij groot voordeel van zijn slanke, skeletachtige uiterlijk.”

Wetenschappers debatteren nu over de evolutionaire voordelen van een liggend leven. De onderzoekers denken dat het relatief hoge geboortecijfer van die periode erdoor werd veroorzaakt. “Met hun horizontale houding spaarden de mensen niet alleen hun gewrichten, maar waren ze eigenlijk ook altijd klaar om te paren. Deze theorie verklaart ook het domme gegrijns van de vroege voorouder George”, vertelt White.

Of George en zijn tijdgenoten ook liggend sliepen, moet nog onderzocht worden.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

naar ik heb vernomen waren er 2 verschijningsvormen van de vroege mens….deze zoals in het artikel beschreven, maar ook in de stofvorm. Deze soort was wijder verbreid dan de george vorm

Reageer
gravatar

Waarschijnlijk begrijp ik niet waar het over gaat.

Als we het over techniek hebben waar iedereen aan hangt: intelligentie is omgekeerd evenredig aan werk. Zo was het vroeger ook, hoe je zonder de techniek van nu honderd keer zo hard moest werken om hetzelfde te bereiken. Het probleem van nu dat economie heet is dat mensen honderd keer zo zwaar willen werken dan nodig omdat hun fysieke lichaam daarop rudimentair is ingesteld waarbuiten ze niets anders hebben. Zelfs wordt niet begrepen dat intelligentie die het product is van fysieke processen anti-intelligentie is.

Reageer
gravatar

Als ik mijn loon van mensen moet krijgen voor de dienst die ik ze heb gedaan, zou ik mezelf van kant maken. Nee, mijn bijdrage wordt beloond door God. Van de rest word je steeds groter slaaf, hoe meer je verdient. Want je verdient alleen de dood. Als je mensen hun leven probeert te redden, zullen ze je proberen te vermoorden. Want ze kennen door de concurrentie niet anders dan ‘leven voor mij is dood voor jou’ of andersom. Daarom is het nu de mensheid die als geheel gezamenlijk zal leven of doodgaan.

gravatar

Maitreya, dat is een zeer wijdlopige manier om de lezer te kennen geven dat u geen liefhebber van lichamelijke oefening bent.

gravatar

Vroeger mochten werklui van de vuilophaaldienst tussen de middag naar het zwembad zonder problemen met hun loon, nu worden bij Nationale Nederlanden via een groot scorebord de seconden en minuten van je loon afgetrokken. Bijvoorbeeld als je even naar het toilet gaat, wat eet of drinkt of een nieuwe werkkracht helpt.

gravatar

Maria,
Waar het om draait is dat je iedere seconde geld kan verdienen. En dat je daar constant van bewust bent en niets anders: het leven is kort, en er is geen enkele verzekering.

gravatar

Wat een onzin, dit onderzoek is nergens op gebaseerd. In het eerste testament kun je alles over de schepping van de aarde en de mensheid vinden. Je kunt lezen hoe de mens vroeger leefde. Waarom toch altijd die leugens van “wetenschappers”?

Reageer
gravatar

In het Verdronken Land van Zuid-Beveland vonden ze enkele jaren geleden allemaal skeletten op een rij in de modder. Archeologisch onderzoek wees op een begraafplaats.

Reageer
gravatar

Beste Cor,

Wegwezen hier!
De aanwezigheid was af en toe leuk maar nu is de komkommer op een plaats terechtgekomen die je missen als een zwart gat.
Aanzuigende werking waar geen licht meer uitstraalt!

Ik zeg daarom vaarwel aan de Speld en allen die het leuk vonden.
De spons ligt droog alhier.

Gegroet.
Benny© Altijd-Doof©
Allias;
Harige Harie,
Vulploeg Aldie,
Henk Pinnokio.
Dus,
Dat,
Iemand,

André.