Foto: Marco Pachiega / Shutterstock.com

Barcelona wil onafhankelijk worden van Catalonië

Wijk Sarrià-Sant Gervasi wil onafhankelijk worden van Barcelona

De chaos in Spanje neemt toe. Vanochtend verklaarde het stadsbestuur van Barcelona dat het onafhankelijk willen worden van Catalonië: “Wij zorgen voor de meeste inkomsten hier. Het is oneerlijk als dat verdeeld wordt over de gehele provincie.”

Ook in de duurste wijk van Barcelona, Sarrià-Sant Gervasi, is onrust ontstaan. De bewoners hebben op de buurtvergadering besloten dat ze zich willen afscheiden van Barcelona. “Wij zorgen voor de meeste inkomsten hier. Het is oneerlijk als dat verdeeld wordt over de gehele stad. Waarom moeten wij meebetalen aan de zorgkosten van mensen in de wijk Eixample?”

De steenrijke familie Llorrente uit Sarria-Sant Gervasi droomt op zijn beurt van onafhankelijkheid: “Wij zijn de rijkste mensen van de wijk, het is oneerlijk als de hele buurt daarvan meeprofiteert. Waarom zouden wij mee moeten betalen aan de bouw van drempels in de Carrer del Bosque?”

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Rubén, de pater familias van de familie Llorrente: “Ik ben hier de kostwinner, wat denkt mijn gezin wel niet? Stelletje profiteurs. Waarom zou ik moeten meebetalen aan het brood dat m’n kinderen eten? Dat krijg ik mezelf niet uitgelegd. Ik verklaar me onafhankelijk.”

De beslissing werd vrijwel direct gevolgd door een impuls in Rubéns prefrontale cortex: “Wat gaan we verdomme nou krijgen? Ik zorg hier voor de cognitieve functies en de emoties, dat is eigenlijk alles waar Rubén op drijft. Dan is het oneerlijk als het hele lichaam achterover leunt terwijl ik al het werk doe. Waarom mogen de wenkbrauwen schaamteloos profiteren van mijn arbeid? Vanaf nu ben ik onafhankelijk; alleen ben ik beter af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Triest dat zo iets serieus belachelijk wordt gemaakt. Verdiep je in de geschiedenis en je zult kunnen begrijpen dat de redenen echt op een ander vlak liggen.

Reageer
gravatar

Al die perikelen hebben te maken met de Tweede Wereldoorlog en het fascisme dat echter niet vernietigd is maar gesublimeerd. Vooral in de intellectuele decadentie die teert op racisme.

Reageer
gravatar

De vergelijking die hier wordt gemaakt is simplistisch en getuigt van de onwetendheid van de schrijver over wat speelt in Catalonië. Het gaat niet zozeer om het geld maar meer om de voortdurende aan banden leggen van de ontwikkeling van Catalonië op alle gebieden, het terughalen val allerlei overgedragen bevoegdheden, het vernietigen van allerlei besluiten uit het Catalaanse parlement zoals het verbod op stierenvechten. De werkelijkheid is niet te vereenvoudigen als een gezinnetje en haar financiën. Je kan niet verwachten dat een leek het begrijpt maar dan moet een leek ook beter geen artikels schrijven.

Reageer
gravatar

Wij gepensioneerde Duitsers op Mallorca gaan ons onafhankelijk verklaren van Mallorca. Wie denken die Majorcanen wel niet dat ze zijn, door van onze zuurverdiende bestedingsimpulsen te profiteren?

Reageer