MAD_Production / Shutterstock.com

Man in autozaak durft niet naar buiten zonder iets te kopen

‘Mag ik één Nissan alsjeblieft’

De 36-jarige Freek zit met een probleem. Hij is in een autozaak maar heeft bij nader inzien besloten toch geen auto te kopen. Nu durft hij de zaak niet meer te verlaten. Dan lijkt het namelijk alsof hij iets gestolen heeft.

Freek kijkt tussen de auto’s door of er een manier is om ongemerkt de zaak te verlaten. De autoverkoper is druk in gesprek met een andere klant, maar de bewaker bij de deur staat goed op te letten. Misschien is er nog een andere ingang, denkt Freek bij zichzelf. Hij kijkt zoekend rond. Nee, die is er niet.

Het is natuurlijk ook een idee om gewoon de winkel uit te lopen. Opgeheven hoofd en nog een goede dag meneer. Freek verwerpt het idee onmiddellijk weer. De kans dat de bewaker hem argwanend aankijkt is veel te groot. Mogelijk vraagt die zelfs aan Freek om zijn zakken te legen. Nee, zomaar de winkel uitlopen is geen optie.

Dan toch maar een auto kopen, een goedkope. Freek loopt naar een verkoper. “Mag ik één Nissan alsjeblieft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik durf niet eens naar buiten zonder de indruk te geven dat ik iets ga kopen. Ik weet hoe de reflexen zijn om als mens te worden beschouwd. Ik zie natuurrampen ontstaan en terreuraanslagen, mensen beschouwen hun ideeën als uniek maar altijd zie ik hoe ze aan elkaar zijn ontleend en waar ze beginnen: in de roddel die een vorm van intuïtie is geworden naar de waarde van je inkopen, en die de maatstaf is van een almaar toenemende compassie: de stroop om de mond. En als er enige irritatie is gaan ze de prijzen opschroeven om de inkomsten te vergroten als wraak die compassie wordt genoemd dat je aanwezigheid nog getolereerd wordt. Dat is de bekende Hollandse tolerantie.

Reageer
gravatar

Had de Homo Erectus zich maar verder kunnen ontwikkelen in plaats van de Homo Sapiens.
Dan waren we een ander mens geweest.

gravatar

Ten tijde van de zondvloed waren er nog geen aanslagen. Je kon gewoon naar buiten zonder de angst dat de mensen je met hun blikken doodmaakten.

gravatar

De vraag die hier niet beantwoord wordt, is waarom er een bewaker staat bij de deur van een handelaar in tweedehands automobielen.

Reageer
gravatar

Ik heb er laatst nog voor mijn broertjes verjaardag zo’n ouderwetse Volkswagenbusje van plastic gekocht.