Waarde van x voor eens en altijd bepaald op 5

Maatregel bespaart een hoop moeite

Goed nieuws voor alle rekenkneusjes! Het gerenommeerde Max Plack-Instituut voor Wiskunde heeft vandaag de waarde van x voor eens en voor altijd bepaald op 5. Volgens experts levert deze maatregel per jaar wereldwijd een besparing op van meer dan een miljard uur rekenwerk.

“Decennialang zijn generaties van scholieren, studenten, natuurkundigen en wiskundigen steeds maar weer bezig om de waarde van x te berekenen”, vertelt professor Benedikt Rascop van het Max-Planck-Instituut. “En op het moment dat ze met pijn en moeite de waarde bepaald hebben, is er alweer een volgende opgave, waarin al dat gereken helemaal opnieuw begint.”

Om de misstand op te lossen, heeft het instituut de uitkomsten van x uit vele duizenden rekenopgaves uit de laatste 100 jaar verzameld en daarvan het gemiddelde genomen. “Dat was 5,14929131. Maar omdat dit een nogal gecompliceerd getal is, hebben we het afgerond op 5”, vertelt Rascop enthousiast. Bovendien hebben de wetenschappers de waarden van de letters a (1), b (3), c (10), y (2) en (z) bepaald, die ook vaak veel moeite kosten om uit te rekenen.

Vanwege de baanbrekende bepaling van de variabele zullen de wiskundelessen in heel Nederland vanaf de brugklas beperkt worden tot één uur per week. In de vrijgekomen uren zullen zinvollere vakken gegeven worden. Ook raken veel wiskundigen op universiteiten en in het bedrijfsleven waarschijnlijk hun baan kwijt.

Rascop is kordaat: “Als het moet, herhaal ik het onderzoek vijf keer: wie één zegt, moet ook drie zeggen.”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een onzin. X is X en zal als het aan ons, wetenschappers, ligt altijd X blijven. Bovendien zou ik, mocht ik jullie zijn, de bronnen maar eens controleren. Der Postillon staat al sedert 1845 bekend om het verspreiden van nepnieuws.

Reageer
gravatar

Wat een onzin!
Het antwoord op alles is 42.

En dat komt van supercomputer Deep Thought, dus daar gaan we toch niet aan twijfelen hè?

Phouchg

Reageer
gravatar

vreemd, ik kom op 0 uit als gemiddelde van alle mogelijke uitkomsten voor X. Als je namelijk het gemiddelde neemt van de set van alle reële getallen, dan kom ik uit op het getal 0 voor X

Reageer