Pressmaster / Shutterstock.com

Anne wil graag nog even vertellen dat ze introvert is

'Zó enórm introvert, echt niet normaal'

De 26-jarige Anne is ontzettend introvert. Dat heeft ze zojuist zelf verteld aan een vreemde op een huisfeestje. “Ik ben heel introvert.”

Ze spreidt haar armen wijd: “Zó enórm introvert, echt niet normaal. Als andere mensen mij alleen al aankijken word ik zenuwachtig. Serieus. Van mijn 2000 facebookvrienden is er niemand zo introvert als ik. Heb jij trouwens mijn boa gezien? Ik ben ‘m net denk ik kwijtgeraakt tijdens het limbodansen.”

Even later breekt Anne in bij een gesprek tussen twee Vlaamse uitwisselingsstudenten. “Sorry dat ik jullie even onderbreek hoor, maar ik ben dus heel erg op mezelf. Dan sta ik de hele avond in een hoekje. Sommige mensen halen juist energie uit interactie met anderen, maar voor mij kost dat juist energie. Nee, ik vind alleen zijn juist fijn. Dat vind ik echt heerlijk. Bij sociale aangelegenheden voel ik me echt totáál niet op m’n gemak. Hee is dat nou Roy? Royke! Ik sta hier!”

Aan het einde van de avond besluit Anne een toast uit te brengen op de jarige. “Sorry mensen mag ik even jullie aandacht?” schreeuwt Anne door de ruimte terwijl ze drie keer met een lepel op een glas slaat. “Normaal ben ik niet zo van de toespraken, want ik ben nogal introvert. Maar Melanie, gefeliciteerd met je verjaardag. Ik ken je niet zo goed, maar volgens mij ben je een topwijf. Laten we nu zingen! Allemaal!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het heel moedig van Anne dat ze zo open is over haar sociale fobie. Wellicht kan ze antidepressiva gaan gebruiken om wat losser te worden.

Reageer