Sonja is filterblind

‘Ik zie alles door een werkelijke bril’

Waar haar vriendinnen constant de prachtigste dingen zien door Snapchatfilters, moet Sonja het doen met de werkelijkheid. Sonja is namelijk filterblind. “Moeilijk uit te leggen, maar ik zie alles zeg maar precies zoals het is.”

“Het is niet altijd even makkelijk”, vertelt Sonja openhartig. “Laatst in de klas lagen mijn vriendinnen bijvoorbeeld helemaal dubbel om een foto van de leraar geschiedenis. Zij zagen hondenoren en een likkende tong. Ik zag gewoon meneer Brouwer. Dan besef je weer dat je anders bent dan de rest.”

Vooral bij de kapper merkt Sonja hoe de filterblindheid haar beperkt: “Ik moet daar dus echt 2 uur lang in die kapperstoel zitten en geforceerde gesprekken voeren voordat ik een selfie kan maken met een nieuwe look. Mensen die wel gewoon filters kunnen zien hebben in no time een hoorn en een paarse paardenstaart.”

Met de nieuwe Snapchatlens van Tele2 maak je een super super super selfie. In haar nieuwste video gebruikt Roxeanne Hazes de lens om haar bezoekjes aan de kapper en de snackbar onvergetelijk te maken. Probeer de lens hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aanvankelijk waren ze gewoon krankzinnig. Sinds de crisis van 2009 zijn de media zich op de leuke en bizarre dingen op kindniveau gaan richten.