Sorbis / Shutterstock.com

Zara plaatst beledigende labels voor transgenders in kleding 

‘Onze klanten moeten niets weten van diversiteit’

Vanaf eind dit jaar zitten er beledigende labels voor transgenders in de kleding van de Zara. De winkelketen wil op die manier tegemoet komen aan de wens van veel klanten, die op sociale media duidelijk hebben gemaakt niets van diversiteit te willen weten.

“We willen graag luisteren naar onze klanten”, legt een woordvoerder van Zara’s moederbedrijf Inditex uit. “Daarom weigert ons personeel transgenders in pashokjes en lachen onze beveiligers mishandelde homo’s uit. Misschien lopen we met beledigende labels voor transgenders op de troepen vooruit, maar wij zijn ervan overtuigd dat de samenleving die kant op moet gaan.”

Zara nam het initiatief naar aanleiding van een brief van een 55-jarige klant. Hij schreef dat hij ‘verdomme niet van die smeerlappen in de winkel wilde zien’ en vroeg de winkelketen daar iets aan te doen. “Dat heeft onze ogen geopend”, zegt de woordvoerder. “Dat heeft uiteindelijk geleid tot deze stap. Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat geen transgender zich veilig voelt in onze winkels.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even tussendoor: een héérlijk berichtje van De Speld:
“Kalm aan, je wilt te snel berichten plaatsen” dat was de reactie op twee vergeefse pogingen om een reactie geplaatst te krijgen. Haperende software en/of tekortschietend IQ. De leden van de ontmoedigingscommissie zijn hun smeergeld driedubbel waard. Proficiat De Speld.

Reageer
gravatar

Ik kan niet geloven dat dit serieus is. Bizar dat discriminatie anno 2017 nog steeds voorkomt. Het is toch mooi dat iedereen zichzelf kan zijn. Het zou maar een saaie wereld worden anders

Reageer
gravatar

Toch schijnen transgenders minder gezond te zijn dan verzadigde genders en zijn onverzadigde genders het meest gezond om te eten.