Shutterstock.com / Marcel Kriegl

Leden van Vindicat werden gedwongen rauwe vis te eten

Studentencorps weer in opspraak

Voor de zoveelste keer is Vindicat in opspraak geraakt. Leden van de Groningse studentenvereniging zouden vorige week in een Japans restaurant gedwongen zijn geweest rauwe vis te eten.

Volgens een ingewijde ging het om grote hoeveelheden: “Ze deden alsof ze het uit eigen wil deden, maar natuurlijk zat er sociale druk achter. Sommigen aten alles wat ze op konden en dronken daarbij ook nog het sap van verrot graan. Die stonden achteraf een partijtje te kotsen, niet normaal.”

Het Japanse restaurant in kwestie ontkent dat er sprake is geweest van een misstand.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laaiden Joenifurzittie Laaibrurrie?
De universiteiten zijn wel achteruit gegaan sinds ik er studeerde.

Wat hebben die 2 overigens met elkaar te maken?
En met een Groningse ballentent?

gravatar

Het Latijnse “Vindicat” kent ook een Engelse vervoeging: “Vindicative (wraakzuchtig)”, dit verklaart enigszins de toch al beruchte naam van dit gezelschap Groningse corpsballen. Maar eerlijk is eerlijk: niet alleen de eigen feuten worden in besloten kring in elkaar geschopt.

gravatar

Het slaat allemaal veel te ver door natuurlijk.

Ik zag pas geleden nog een hele stoet Japanners rauwe haring naar binnen werken met dito ui. Blij aangemoedigd door een meute reisleiders en Hollandse omstanders. Op zich niets bijzonders. Hoewel zowel de haring als de ui niet waren schoongemaakt. De tranen kwamen deze keer niet alleen door de ui…

De hoekjes van het plein lagen vol met gratenkots en uienschillen, En ik weet niet of je ooit een groene japanner hebt gezien? Maar ik zou mijn restaurant zo niet noemen.

Reageer
gravatar

Sorry Wiemersma, maar dit is typische stemmingmakerij richting Japanners enerzijds en Nederlandse neringdoenden anderzijds. Je vergeet erbij te vertellen dat bij rauwe haring in Nederlandse viswinkels en haringkotten A-L-T-IJ-D gratis onbeperkte hoeveelheden E-Coli worden bijgeleverd. Het is in deze nering niet nodig na toiletbezoek de handen te wassen. Want de VWA heeft toch geen inspecteurs genoeg om handhaving af te dwingen. En aan haring zit tóch al een luchtje en we weten al sinds Kniertje dat “deze vis duur wordt betaald”: (€ 2,25 per stuk en tijdelijk 4 stuks voor € 8,–). En de uien zijn gegarandeerd landbouwkundig voorbehandeld met glyfosaat (RoundUp)