Rutte voegt alle Nederlanders toe aan nieuwe WhatsAppgroep ‘Nedersquad’

'Lekker laagdrempelig contact'

Het demissionaire Kabinet heeft een appgroep gemaakt voor alle Nederlanders. Volgens premier Mark Rutte moet de nieuwe groep voor verbinding in de samenleving zorgen en de kloof tussen burger en politiek overbruggen.

Op dit moment is Rutte druk bezig met het toevoegen van alle 11 miljoen Nederlandse WhatsApp-gebruikers. “Ik twijfel nog een beetje over de groepsfoto. Ik wilde een foto van het Torentje doen, maar Lodewijk heeft liever een foto van een poedel met een oranje strikje in zijn haar.”

Volgens Rutte is de nieuwe groep heel handig. “Nederlanders kunnen nu heel eenvoudig al hun vragen over het bestuur van het land in de groep zetten. Lekker laagdrempelig. Maar het is natuurlijk ook leuk om vakantiekiekjes te delen, of een foto van Henk Kamp die in de Trêveszaal in slaap is gevallen”

Manon Beekhuizen is blij met de nieuwe groep. Ze heeft direct de foto’s gepost van haar zoontje die zijn zwemdiploma’s haalt. “Heel leuk! De felicitaties stromen binnen! In heel Nederland zijn mensen trots op mijn jongen. Wel jammer dat iemand er meteen doorheen ging praten over een leuk restaurantje in Rotterdam.”

Toch lijkt niet iedereen de groep ‘Nedersquad??’’ een goed initiatief te vinden. Tientallen mensen hebben de groep alweer hebben verlaten. “Kijk, nu weer: Henrico, Daniëlle, Timor en Stefanie”, zegt Rutte. “Heel jammer, deze onverschilligheid. Waar gaat het heen met dit land als je niet meer met elkaar in een WhatsApp-groep wilt zitten?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je gaat schelden, kies dan voor een leuke afkorting. GELPR, dat bekt natuurlijk niet. Als je nu gaat voor Zwakzinnige uit uganda rechtstreeks teruggekeerde jichtige eigenheimer, dan maak je meer indruk. Meneer Rutte, u bent een Zuurtje!

gravatar

Het is ook een belangrijke stap in de noodzakelijke sociale controle. Zo zag ik iemand langskomen die hier vlakbij in het bosje had gelopen nog net voor mijn nieuwe huis klaar was. Ik heb de goudsbloemen op de hoek bij mijn huis weggespoten. De man op de fiets heb ik even op de foto gezet om op internet te delen, het zou een pedofiel kunnen zijn. Ik heb al vele pedofielen kunnen fotograferen op mijn iPhone. Hoewel ik me kan vergissen, dat is menselijk, hebben we hier zodoende een sterk saamhorigheidsgevoel ontwikkeld. Het is een ware passie geworden. Ik heb nu veel meer contacten. En ik ben ook geïnteresseerd in meer materiaal van anderen met een nieuw huis.

Reageer
gravatar

Ik vind het altijd zo leuk als je ziet hoe iedereen zijn foto’s van het gebak met iPhone deelt op het terras. Het schept echt een band. En het is zo simpel.

gravatar

Ik fotografeer graag voorbijkomende jonge meisjes van een jaar of 6, met van die korte jurkjes.
Om ze te beschermen natuurlijk.

Er is een nòg leukere WhatsApp-groep om ze te delen!

Martijn