John heeft na 20 jaar muntjes zoeken zijn metaaldetector deels terugverdiend

‘Machtig mooi’

Een fraaie mijlpaal voor John Egbertse uit Vlieland. In 1997 kocht hij voor 200 gulden een metaaldetector. Na twintig jaar muntjes zoeken op het strand heeft hij die investering nu deels terugverdiend.

“Ja, dat is toch machtig mooi”, zegt de 61-jarige hobbyist met een brede glimlach. “Je koopt zo’n ding omdat je ervan droomt een schat te vinden. Als je dan na twintig jaar genoeg kleingeld hebt gevonden om een deel van de kosten te dekken, dan komt dat wel ontzettend dicht in de buurt van die droom.”

John maakt een lange neus naar de mensen die hem destijds uitlachten: “Mijn buurman Gert zei dat het zonde van mijn geld was. Zat hij er even naast! Als hij nog geleefd had, zou ik hem nu mooi tuk hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik heb het zelfde ik heb een md gekocht 2e hands voor 200 euro maar kon na 1 jaar een nieuwe kopen van 1500, en had nog geld over waar ik andere spullen voor heb gekocht
en ga nu naar zoek dagen waar je md kunt winnen maar ook oude munten en meer kunt vinden

Reageer
gravatar

Als ik uw opeenvolgende boodschappen goed begrijp, bent u òf vrijwillig (in retraite) in Schouwen- Duiveland e.o. of u bent door zich daartoe bevoegd achtende instanties (CDA, EO, KRO, RKK en CU) onvrijwillig (in ballingschap) daar naartoe verbannen. Gelukkig doet De Speld soms nóg aan bronbescherming zodat het Sanhedrin van Gelovig Nederland u tot dusver nog niet heeft kunnen lokaliseren. Maar zodra DENK groot genoeg is om met de VVD een opportunistische meerderheidscoalitie te vormen (en dat zal spoedig zijn: Mark (Rutte) my words) moet u toch naar een ander ballingsoord omzien, o Grote Leraar. Te uwer ere lees ik elke dag de Bhagawad Gita en ik draai mijn gebedsmolen onafgebroken.

Reageer
gravatar

Ik hoorde dat er op Vlieland net als op Schouwen-Duiveland veel VVD zit. Toch verliezen die niet zo veel.
Ja het is ook een hobby geworden van mij. Sinds de euro en Balkenende. Op het strand van Schouwen. Ik geef toe het was uit noodzaak. Veel munten met Duitse afbeeldingen. Die verzamel ik. Noem het zuinigheid. Veel euromuntjes, maar toch ook weleens wat anders.

gravatar

John,
Nou nee, dat is weer wat overdreven. Naast mijn onderzoek in de evolutieleer onderwijs ik samen delen. Sinds mijn uitwijking naar Schouwen-Duiveland begrijp ik dat zuinigheid heel belangrijk is. Ik vind veel munten bij de strandtenten.

gravatar

Die droom blijkt een natte te zijn. Dat Gert die schat allang gevonden had heeft hij waarschijnlijk nooit aan buurman John verteld. Dat Gert daarmee zichzelf het graf in geholpen heeft natuurlijk ook niet.

Het geval wil dat piraten vroeger hun roofbuit op Vlieland verstopten. Die buit bestond voornamelijk uit wijn en sterke drank. Nadat Gert na zijn vondst zich te buiten is gegaan heeft ervoor gezorgd dat het hele eiland een meter lager is komen te liggen.
Waarschijnlijk ligt Gert nu met natte voeten in zijn graf.

Gelukkig heeft John hier geen weet van. Het hele dorp gunt hem zijn plezier en zijn vrouw nog het meest.

Reageer
gravatar

Lieve Carrie,

De juiste vraag is of onze moslims- en vluchtelingendetector het geld dat de Tea Party en Likoed aan hem hebben besteed, al is terugverdiend.

Groeten aan Corrie