Bron: YouTube Washington Post - CC BY

Trump kondigt inreisverbod voor nazilanden aan

President pakt geweld uit recht-extremistische hoek aan

Inwoners van nazilanden mogen binnenkort de Verenigde Staten niet in. Dat heeft president Donald Trump besloten naar aanleiding van de aanslag die een rechts-extremist zaterdag in Virginia pleegde. Het inreisverbod geldt in eerste instantie voor 90 dagen.

Volgens het decreet dat Trump zondag tekende, wordt reizigers uit Duitsland, Japan, Italië, Oostenrijk en Paraguay de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd. Volgens de president is de maatregel noodzakelijk voor de veiligheid van Amerikaanse burgers. “We willen ze hier niet”, zegt hij. “We willen hun haat en geweld hier niet.”

De aanslag in Charlottesville werd gepleegd door een 20-jarige ‘white supremacist’ uit Ohio. Trump kreeg aanvankelijk veel kritiek, omdat hij weigerde te benoemen uit welke hoek de aanslag kwam. “Met het inreisverbod voor nazi’s wil de president laten zien dat hij rechts-extremistische dreiging wel degelijk serieus neemt”, zegt Amerika-kenner Charles Groenhuijsen.

Volgens critici geldt het inreisverbod niet voor de notoir nazistische landen Zweden en Madagaskar, omdat Trump daar zakelijke belangen heeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Since I had a fight with German leader, I forgot his name. It was a guy who looked like a small old woman, I have decided to give a speech in Hamburg to improve our cooperation after I take this decision. I’ll start the speech by saying “Ich bin ein Hamburger”. After Hamburg I’ll have the same speech in Frankfurt and Berlin.

Reageer
gravatar

Mensen moeten dringend veranderen op het kleinmenselijke niveau waarop ze staan in plaats van dat uit ‘grootwaan’ op de vierkante meter met hun geroezemoes te mondialiseren. Dat is de profetische missie van de Speld. Want op dat vlak dat ze vergeten zijn zal de uiteindelijke confrontatie plaatsvinden.

Reageer
gravatar

En Amerikaanse Nazis mogen van Trump ook de VS niet uit. Hij wil genoeg “Alte Kameraden’overhouden voor als Willem Alexander samen met nazisympathisante Maxima een biertje komt drinken

gravatar

Ja, dat strekt zich aardig uit richting het Westen, om samen het zogeheten “Middle- Ameúreka!” te vormen. Men zou er een elliptische muur omheen kunnen bouwen, en deze gebruiken als een arena. Het klassieke concept behelst niet de buitensluiting van barbarij, zoals een stadsmuur, maar juist de insluiting er van. Op die manier kan men er naar kijken..

Wapens zijn reeds ruim voorradig, het enge dat nodig om het proces te starten is ongezien een leeg blikje bier tegen één der deelnemers schedel aan te werpen.

gravatar

Toch jammer dat je vragen zich beperkt tot één groep. Laten we de zaken even op een rijtje zetten:

Hoe je er ook over denkt doet er niet toe maar in Amerika is het recht op vrije meningsuiting en het recht om te demonstreren een groot goed. Dat geldt voor zowel extreem rechtse groeperingen als extreem linkse groeperingen.

De rechtse groeperingen hadden toestemming van de overheid om te demonstreren vanwege het verwijderen van het standbeeld van hun geliefde generaal Lee.

De extreem linkse groeperingen hadden geen toestemming om te demonstreren. Toch zijn ze naar Charlottesville gekomen. Hoe gewelddadig hun demonstraties waren kun je zien op TV.

Tja., wanneer je twee extreem groeperingen die elkanders tegenpool zijn tegenover elkaar zet kun je verwachten dat het uitloopt op een drama.

En dat is de schuld van president Trump? Dacht het niet.

Corrie.

gravatar

En hoe zit het met Nederland?

De Turkse president Erdoğan en de organisatie ‘Zwarte Piet Niet’ (ZPN) noemen Nederland ook een naziland.

Volgens hen is het allemaal één pot nat .

Corrie.