Stel ging naar een ‘cheap & safe’ slangengrot en dat ging totaal onverwacht mis

‘We waren nog zo voorzichtig’

Het afgebladderde handgeschreven bord in de berm ziet er zo verzorgd uit, het moet volkomen veilig zijn – de gebrekkige Engelse tekst is daar kraakhelder over. Maar wat een gezellig uitstapje moet worden naar een glibberige spelonk vol ongedierte en giftige reptielen, loopt voor Gwen en haar vriend uit op een ware nachtmerrie.

Aan het vakantiegevoel en de voorbereiding ligt het niet: ze krijgen een parapluutje tegen de rondvliegende poep en een knijpkat waarmee ze de kakkerlakken op de grond beter kunnen bekijken.

“Safe, safe!” roept de gids terwijl we op onze flipflops de nog resterende treden van het bamboe trappetje verder afdalen. En dan gebeurt het. Niels, de vriend van Gwen gaat in een nest pythons onderaan de trap staan. Hij gilt het uit terwijl een python zich direct vastbijt in zijn bovenbeen en hij kan niet meer op eigen kracht de grot uit klimmen. De gids begint Niels uit te foeteren. Hij probeert te helpen maar krijgt de tanden van de slang niet uit Niels’ been en besluit daarom met het reptiel nog rond Niels’ been naar de eerste hulp te gaan.

Vier uur later op de eerste hulp weet een vrijwilliger de volhardende slang te verwijderen van Niels. Gelukkig herstelt hij snel; met een beetje geluk kunnen ze morgen in een uitgeholde boomstam de oceaan op, zwemmen met hamerhaaien.

FBTO snapt dat iedereen op vakantie net iets meer de grenzen opzoekt. Herkenbaar? Check de video hieronder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

FBTO Is toppie! ik heb al jaren een FBTO -reisverzekering.

Die komt mij goed van pas bij mijn jaarlijks avontuurtjes tijdens de internationale lijndansfestivals. Je vind daar altijd wel iemand die net als ik behoefte heeft om even lekker uit de band te springen.

Make love, not money. 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

Je schept hier wél een precedent, omdat:
1. line-dance is gebaseerd op uniforme uitvoering
2. een echte redneck line-dance-band dus ook
3. als er ook maar één lid uit die band springt, is de sound gelijk heel anders (vgl. de palingsoundband The Cats en laat Piet Veerman weg; b.v. uit de band gesprongen), what’s left? Nee, als er bij line-dance ook maar één individu niet doet wat de rest doet, is de massa-hypnose weg.
4. Aan linedance nemen geen wurgslangen deel; hooguit ratel-slangen

gravatar

Mieke,
Geniaal. Er zit geld in de malloot.
De prijs plakt u er zelf steeds op.
Een goed zakenvrouw maakt geen onderscheid tussen de boodschapper en het soort nieuws dat hij brengt. Alles draait om het product.

gravatar

Wat Moet Ik Ermee?

Je moet een reisverzekering bij FBTO afsluiten! Dan is je handdoek bij het zwembad verzekerd.

De FBTO-reisverzekering dekt namelijk alles wat kan voorkomen tijdens je vakantie.

Zonder een FBTO-reisverzekering ga ik niet op vakantie.

Corrie.

Reageer