Beeldredactie: De Speld

DE SPELD CHECKT: eieren

Conclusie: niks aan de hand

Omdat er mogelijk gif in zit, wordt iedereen aangeraden om zijn of haar eieren te controleren. Wij hebben de eieren in onze koelkast gecheckt en komen tot de volgende conclusie:

Niks aan de hand – de code op onze eieren is 2-NL-4002401. Die code staat niet op de lijst met gevaarlijke eicodes van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vernam net dat in China per klant nog maar 1 ei mag worden afgerekend in de supermarkt bij de kassa. Dit om de opkomende zwarte handel richting Nederland te voorkomen. Berichten gaan dat per één pak babyvoeding je 3 niet besmette eieren opgestuurd kan krijgen.

Reageer
gravatar

Het is alom bekend dat de code van eieren bepaald wordt aan de hand van de leg datum. Deze komt achterstevoren op het ei na de 1-2 of drie, afhankelijk van het onderkomen en bewegingsvrijheid van de kip , de landcode en dan dus de datum.

Als je goed kijkt is dit ei dus gelegd op 1 april 2004, maar dat kan ook een grapje zijn.

Hoe dan ook dit ei is niet goed meer. Je kan het ook testen in een bak met water. Als ie blijft drijven kun je het beter niet meer opeten (ook niet aan de kat geven!).

Reageer