Bron: DERIBAUCOURT.COM

Sybrand Buma wil een ijsje

'Met spikkels, welteverstaan'

“Nee is nee, Sybrand.” Mona Keijzer kijkt haar fractievoorzitter streng aan. Sybrand van Haersma Buma heeft zijn zinnen gezet op een softijsje en houdt niet op met jengelen.
“Ik vind het een alleszins redelijk verzoek”, stelt de stampvoetende CDA-leider. “Let wel, ik toon mij reuze bescheiden. U hebt mij in het geheel niet over een overdadige Magnum of een andersoortige lekkernij van het luxueuze slag gehoord. Ik blief slechts een eenvoudig softijsje. Met spikkels, welteverstaan. Maar het schijnt mij toe dat zulks vanzelf spreekt.”

“Je hebt net al een glaasje prik gehad”, zegt Keijzer. “Het is nu wel weer even mooi geweest met al die zoetigheid. Bovendien gaan we over een uurtje alweer avondeten.” Een snedig antwoord laat niet lang op zich wachten: “IJsje! IJsje! IJsje! Weldra!” Keijzer zucht. Tegen zo veel overredingskracht is ze niet opgewassen. Ze stopt de CDA-leider een kwartje toe. “Wat een verwennerij valt mij toch ten deel,” jubelt Buma, terwijl hij in zijn kniebroek richting de ijscoman huppelt.

Het softijsje valt in de smaak bij de CDA-voorman. “Hiep hoi, deze versnapering behaagt mij in hoge mate,” zegt hij, terwijl hij gulzig aan de inhoud van het oubliehoorntje likt. Mona Keijzer kan een vertederde glimlach niet onderdrukken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Euh… nee, dhr. Wilders is niet welkom bij de ijscokar want zo jaag je alle kinderen weg en dat is niet voor de handel en zo.

gravatar

Toch wel een slimme actie van Sybrand. Door de Magnum specifiek te benoemen laat hij expliciet weten dat deze tot de keuzemogelijkheden behoort. Bij toekomstige dreinerij zal hem dat zeker niet euvel duiden.

Reageer