Shutterstock/ Door teresacolucci

Duurzame consument koopt elke week basilicumplantje dat direct sterft

Om zeep helpen van keukenkruiden een geliefde hobby

Het is een trend die vooral bij hoger opgeleide randstedelingen populair is: in de supermarkt voorverpakte basilicumplantjes kopen om die thuis zo gauw mogelijk te laten sterven. Volgens onderzoeksbur
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij kopen ook basilicumplantjes, voor de tomatensalade rtukken we er dan een stuk of wat, 10, 15 wat zal het zijn, van het plantje af. Drie keer per week zo, zodat het plantje weer iets kan herstellen. Straks gaan we 3 weken met vakantie. Het basilicumplantje zetten we op een schoteltje met wat water. Hoe lang zou hij het volhouden?

Reageer
gravatar

Dat hangt er vanaf of er welwillende buren zijn die tot aan jullie terugkeer dagelijks wat water toedienen. Er zijn bij Rob Verlinden (én bij TellSell) beregeningsystemen beschikbaar. Maar die zijn erg duur in aanschaf; de terugverdientijd beloopt zo’n 30 jaar. Iets voor de hypotheekbank om cadeau te doen aan jonge eerste kopers?

gravatar

Ik heb afwisselend basilicum biologische plantjes van AH en gewone van Lidl. Ze staan bij mij uit de zon in de vensterbank in een bakje met tussen de 1 en 3 cm water. De plantjes van AH verwelken al na een week. De plantjes van Lidl houden het met gemak tot over een maand vol en groeien zelfs zelfs flink uit.

Reageer
gravatar

Qua metrum en enjambement een geslaagd rijm, echter heel plastisch weergegeven. Maar blijkbaar toch goedgekeurd door De Speld’s algoritmische (of volstrekt willekeurige) censuur, voor weergave aan minderjarigen.

gravatar

ook goed tegen vliegen en muggen zo’n basilicumplant. En ook niet zo afschrikwekkend als andere vliegenmiddelen zoals Corrie van Hiernaast

Reageer
gravatar

Het is moeilijk hier een objectief commentaar bij te plaatsen; Marjolein Brandstra namelijk, is de huidige vriendin van mijn zoon. Ik weet van haar basilicum-fixatie, doch ik duid het haar niet euvel. Van de kwekerij vernam ik dat de plantjes al voor hun levering aan de supermarkten kunstmatig gedehydreerd worden zodat hun afsterven -binnen 24 uur- gegarandeerd wordt. Ik ben er eens in geslaagd een plantje (A.H.) 72 uur in leven te houden door middel van water en plantenvoeding. Dat kwam mij te staan op twee rechtszaken: met A.H. en de kwekerij. A.H. verweet mij vertraging van de vervangingscyclus en de kweker verweet mij onnodig rekken van uitzichtloos lijden. We hebben in der minne geschikt. Mijn advocaat adviseert mij het hier bij te laten en niet in cassatie te gaan.

Reageer
gravatar

man, ik hou van basilicum. Je moet alleen bij het kopen van zo’n basilicumplantje hem gelijk verpotten, want de grond waar die in staat bevat geen mineralen waardoor die gelijk zal sterven.

En veel water geven

Reageer
gravatar

Vergeet niet om hem eerst even in de magnetron te zetten om eventueel ongedierte te bestrijden.

5 minuten op vol vermogen is genoeg.

gravatar

Met Marjolein kan ik me wel identificeren.

Met regelmaat koop ik partijkrantjes van de PVV, die ik dan lekker ongelezen tussen mijn stapeltje oud papier schuif. Eens per drie maanden gooi ik het dan in de papierbak.

Zo help ik het milieu toch nog een handje 😉

Corrie.

Reageer