Afstand van ‘Steenworp afstand’ definitief vastgesteld

Onderzoek toont aan: 23.79 meter

Na tientallen jaren onzekerheid is het wetenschappers gelukt om de precieze afstand van een steenworp vast te stellen.

Een baanbrekende serie experimenten in een verlaten zoutgrot in de Algarve maakte een eind aan alle onzekerheid. Hoogleraar worpafstanden Bert Bokhoven, die het onderzoek leidde: “Een steenworp is 23 meter, 79 centimeter en 4 millimeter. Op 1 November 2017 gaat de meeteenheid definitief in. In een gecontroleerde omgeving bij het Nationaal Metrologisch Instituut zal een platinum staaf met de lengte van een steenworp bewaard worden.”

Het onderzoek heeft grote gevolgen voor de woningmarkt. Tienduizenden woningen blijken niet op één, maar op vele tientallen steenworpen afstand te liggen van het pas vernieuwde winkelcentrum, kinderdagverblijf ‘t Stappertje of diverse horecagelegenheden. Straks ligt ook je vakantiehuisje op 13,6 steenworpen afstand van het subtropisch zwemparadijs.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De steenworp zal mij een worst zijn, ik zit meer met de onduidelijkheid over de haverklap. Is die 1,83 meter of 2,11 seconde? Waarbij ‘om de haverklap’ waarschijnlijk het dubbele hiervan is.

Reageer
gravatar

Mag ik een vraag stellen? Uit nieuwsgierigheid. Ik bedoel er niets mee.
Is de straat langs het huis privédomein? Hoort die bij het huis? Of mag iedereen daar zomaar lopen?

Reageer
gravatar

Als u een vraag stelt, dan kan ik meestal het goede antwoord wel van mijn spirituele gidsen channelen. Het kan van overleden zielsverwanten en oude schoolvrienden zijn, maar bijvoorbeeld ook van uw buren. Mijn sensitiviteit is daarin heel ver ontwikkeld.

gravatar

Het huis voor de gewone arbeider, maar dan nog met een beetje hypotheek erbij natuurlijk. Dat is normaal.
Alles voor jezelf alleen. En om de volledige onafhankelijkheid van de gewone man te benadrukken nu ieder huis in een ander kleurtje. Om en om. Zo heb je minder burenruzie. En iets meer kwaliteit nu. Hond aan de lijn. Ik zie hier geen hondenpoep op straat. Neem een zakje mee.
Vanaf de jaren zeventig nu alweer de sociale woningbouw. In het weekend zomaar wat monumenten fotograferen.
Als je gefrustreerd bent neem je de hond mee op vakantie, om in de natuur een gat onder een bankje te graven ofzo.

Reageer
gravatar

Tof dat u af en toe een goed boek leest in de gevangenis. Dat valt te bewonderen.
Zo blijft u op de hoogte van wat er zich allemaal afspeelt in het land en blijft tegelijk uw algemene ontwikkeling op peil.
Heeft u ook tv?

gravatar

Alles erop en eraan. Wat betreft de wederverschijning, dat zou in de Varagids moeten staan. Even kijken.

gravatar

De werkelijke afstand van een steenworp is plaats en tijd gebonden. Voor het westen heeft de heer Bokhoven helemaal gelijk. In het Midden-Oosten is een steenworp echter veel korter. Dat heeft te maken met twee omstandigheden:
1. Deze afstand zou bij het stenigen de lijdensweg buitenproportioneel verlengen.
2. In het Midden-Oosten is de steenworp een andere grootheid wegens het taalkundig omdraaien van woorden en zinnen. De steen worp kennen zij dan ook als gooi kei. De gooi kei is lichter dan de steen worp, vandaar de kortere afstand (ongeveer 62% van de steen worp).

Reageer
gravatar

Stik, dan moet ik echt wat gaan doen aan mijn steenworptechniek om te voldoen aan deze norm, want die haal ik nu niet. Ik vond het al zo vreemd dat het winkelcentrum op 5 meter van mijn huis zou liggen.

Reageer
gravatar

Tss, een steenworp afstand is heel persoonlijk. Ik gooi een stuk verder dan 23 meter.
Moet wel zeggen dat het mede afhankelijk is van de steen. Een molensteen werp ik aanzienlijk minder ver dan een kiezel.

Reageer
gravatar

De hooggeleerde heer Bokhoven raaskalt. De steenworp is een variabele aanduiding en kan niet in platina worden gegoten of geslagen. Deze variabele is afhankelijk van vele factoren, waaronder luchtdichtheid en windrichting, massa van de steen, vorm en soortelijke massa, plaatselijke sterkte van het aards gravitatieveld en werper of werpinstrument.

In de huizenmarkt doet men er maar een gooi naar.

Reageer
gravatar

En niet te vergeten : wie gooit de steen : een Pallestijn ? een Marrokaan ? een Feyenoord Supporter ? ( mi gooien die het verst ) En hoe zwaar is de steen ?