Bron Wikimedia SibFreak

Marianne gaat 2 weken naar Tschinvali in Zuid-Ossetië, iemand nog tips?

'Weet iemand een restaurant waar je lekker vegetarisch kunt eten?'

Morgenochtend is het eindelijk zover, dan gaat Marianne samen met Eva en Karla naar Tschinvali, een stadje met veertigduizend inwoners in een separatistisch berggebied van Georgië. Iemand nog tips?

Aan haar Facebookvrienden vraagt Marianne of iemand nog een leuke herberg weet met airco. “Tegen een beetje schappelijke prijs. En weet iemand een restaurant waar je lekker vegetarisch kunt eten? Het liefst niet te ver buiten het centrum en met ruime parkeerplekken. En ook niet te toeristisch trouwens, het liefst gewoon een plekje met wat locals. Tegenover een leuke boomgaard met bloemen ofzo. Wat boterbloemen, viooltjes, niet te veel brandnetels. Nouja, laat maar weten als je wat weet!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Drie dames op reis naar Zuid-Ossetië en dan een goede tip, tja. Thuisblijven lijkt me de beste optie. Het is daar voor vrouwen nog onveiliger dan Noord-India.

Reageer
gravatar

Lieve tante Plien,

Door jouw aanbeveling willen papa en mama met mij en mijn zusje op vakantie naar Tschinvali gaan.

Weet jij of ze daar een kleuterspeelparadijs, een McDonalds en ijsjes van Chamin hebben?
Als dat niet zo is, ga ik met mijn voetjes trappelend luid gillend op de grond liggen totdat pappie en mammie beloven om Toch maar gewoon naar de Efteling of Disneyland te gaan.

Jouw neefje Paulusje

Reageer
gravatar

Paulusje,

Ga maar liggen, want het is hier geen paradijs, ook niet voor kinderen. Hamburgers en ijsjes horen niet tot de volksgerechten. Op Tschinvaliaanse wijze bereide Russische burgers op vriestemperatuur horen tot de plaatselijk lekkernij.

Doe de groeten aan jouw mama en papa,

Tante Plien

gravatar

Ome Paulus,

Dat weet ik niet en dan nog zou ik het u niet vertellen, want dat gaat u natuurlijk op Facebook zetten, zodat het binnen de kortste keren wemelt in mijn geliefde Tschinvali van de schuinsmarcheerders. Dan is de lol er voor mij af.

Groetjens,
Uw nicht Plien

gravatar

Lieve Marianne, Eva en Karla,

Ik kom er vaak, zeker wel eens in de tien jaar, maar ik ga jou echt niet vertellen wat de leukste en goedkope restaurants zijn, want dat ga je natuurlijk of Facebook zetten, zodat binnen de kortste keren het in mijn geliefde Tschinvali wemelt van de toeristen. Dan is de lol er voor mij af.

Groetjens,
Jullie nicht Plien

Reageer
gravatar

Beste Benny’s,

Jullie zijn echt doof alsmede blind, want jullie gelul heeft niks te maken met het gebied dat ik nog stiekem moet heroveren..

Vladimir Poetin, president van Rusland