Youtube - NBC Sports

Tourorganisatie baalt van supporters die dranghekken meenemen naar het parcours

'Hartstikke gevaarlijk'

Het ging al een paar keer mis deze Ronde van Frankrijk: renners die lelijk ten val komen tegen ijzeren dranghekken. Volgens de Tourorganisatie kan het zo niet langer. Supporters wordt gevraagd om de hekken voortaan thuis te laten.

Volgens een woordvoerder zijn de meegebrachte dranghekken te gevaarlijk voor renners: “Het ziet er misschien leuk uit op de foto, maar je kunt je lelijk aan zo’n hek bezeren als je met zestig per uur tegenaan vliegt. We hebben de beelden van de val van Valverde nog eens bekeken, in die bocht staan gewoon allemaal mensen met hekken. We mogen van geluk spreken dat dat niet veel erger is afgelopen.”

Tourdeelnemer Jos van Emden is er helemaal klaar mee: “Als ik nog een keer zo’n dwaas met een hek langs de weg zie staan dan stap ik van m’n fiets af en ram ik ‘m op z’n bek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het is heel vervelend dat deze hekken roet in het eten kunnen gooien in een hectische wedstrijd waar een ellebooglengte verschil kan maken tussen winst en verlies

Reageer
gravatar

Het wordt ook steeds gekker hier in de buurt.
Laatst in een schoenwinkel probeerde een verkoopster mij schoenen met losse veters te verkopen.
Daar ben ik natuurlijk niet ingetrapt.

Reageer
gravatar

Jammer dat zulke cultuuruitingen verboden worden. Ik begon juist schik te krijgen in het vangen van wielrenners met een dranghek.
Met vrienden hielden we een competitie bij.

Reageer
gravatar

In mijn studententijd gingen we vaak naar de camping op Texel. Dan maakten we van heel veel kistjes Heineken complete hagen rondom onze tenten zodat niemand ons kon zien zuipen. We ontleenden echt onze privacy aan deze drankheggen*. Misschien ook een ideetje voor de tour? Is ook voor de renners een stuk leuker dan een bidon water.

Reageer