Willekeurige sportwedstrijd op scherm onverwacht belangrijker dan vriendin bij diner

Gesprek over kinderwens overschaduwd door kwartfinale EK judo

Gebiologeerd kijkt Niels naar het grote scherm boven het hoofd van zijn vriendin Lena. Hij heeft niets met sport en al helemaal niet met judo, maar deze kwartfinale van het EK in Laos heeft hem acuut gegrepen. Een gesprek over hun gezamenlijke kinderwens tijdens het eten in het café is nu bij voorbaat kansloos.

In zijn naïviteit is Niels aan het begin van de avond schuin tegenover het televisiescherm gaan zitten. Het aanbod van de ober – zal ik de tv uitzetten? – legde Niels overmoedig naast zich neer. “Dus volgende week stop ik met de pil,” vertelt Lena nog een beetje zenuwachtig, terwijl Niels’ ogen langzaam afdwalen richting het scherm. De Franse judoka staat nu een koka voor.

“Ik vind het zo spannend om dit samen te gaan doen!” jubelt Lena. ‘Ja hè,’ prevelt Niels nog afwezig. Zijn weerstand om niet naar het scherm te kijken is inmiddels gebroken terwijl de tegenstander van de Fransman zich terugvecht. “Wat een fantastische wedstrijd”, denkt hij. “Heb je gezien wat die Koreaan – sorry, waar had je het over?”

Lena gaat verzitten in haar stoel zodat ze iets meer in zijn blikveld komt. “Weet je het eigenlijk wel zeker, Niels?” Haar geliefde antwoordt resoluut. “Ippon! Niet te geloven wat een worp zeg, vlak voor tijd ook nog. Echt heel knap.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *