Tim liep een jaar studievertraging op door invullen afstudeerenquêtes van vrienden

'Het blijft natuurlijk nooit bij één enquête'

Tim (23) moet het derde jaar van zijn studie sociologie overdoen. Hij heeft het afgelopen jaar bijna geen studiepunten gehaald, omdat hij vaak tot in de late uurtjes bezig was met het invullen van afstudeerenquêtes van zijn Facebook-vrienden.

“Ik heb het iets te bont gemaakt”, zegt Tim. “Ik ging niet naar colleges omdat ik tot diep in de nacht mijn leeftijd, geslacht en studierichting in had zitten vullen achter mijn computer. Je zegt dan wel tegen jezelf: na deze vragenlijst ga ik slapen, maar het blijft natuurlijk nooit bij één enquête. Zeker als er een waardebon van Bol.com wordt verloot onder de respondenten. Je weet hoe het gaat.”

Tims ouders vinden het zonde dat hij door de scriptieonderzoeken van zijn vrienden een jaar langer over zijn studie doet. Maar volgens Tim waren de digitale vragenlijsten het meer dan waard. “Ik heb een supermooie tijd gehad. Vooral de enquête van Sophie over de online identiteit van Marskramer was een waardevolle ervaring. Daardoor heb ik mezelf echt beter leren kennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wel hoor! in ongeveer 84,233% van mijn ingevulde reacties op een online-enquete win ik zo’n bon.

Piet

gravatar

Ik heb als gepensioneerde natuurlijk alle tijd van de wereld en ben gek op de online enquêtes. En in mijn studententijd ging ik eigenlijk ook nooit naar colleges, en toch netjes ruim binnen de tijd op mijn 36ste afgestudeerd.

De waardebonnen die ik win geef ik altijd aan mijn kleinkinderen die de waarde van de bonnen veelal op kundige wijze omzetten in Lego. Als ze daar mee spelen heb ik weer rustig de tijd voor nieuwe enquêtes, heerlijk.

Reageer
gravatar

Wat een onzin dat de vrienden van Tim voor een
enquête verlangde hij zijn leeftijd, geslacht en studierichting moet invullen. Deze gegevens hadden zijn vrienden ook bij bedrijven zoals Facebook kunnen kopen. Dat kost geen drol.

Reageer