Man strikte jarenlang ongediplomeerd veters

Tuchtraad hanteert zerotolerancebeleid

In Amsterdam is een man ontmaskerd die al ruim 24 jaar ongediplomeerd zijn schoenveters strikte. Volgende week dinsdag moet hij voor de tuchtraad verschijnen.

Guido ter Wijs, voorzitter van de tuchtraad: “We hadden deze man al in het vizier. In zijn omgeving waren er al langer vermoedens dat de man een charlatan was en er maar wat op los strikte. Toen hebben we een uittreksel opgevraagd bij het centraal veterstrikregister, maar daar was zijn naam helemaal niet in terug te vinden.”

Ter Wijs wil een zerotolerancebeleid hanteren tegenover ongediplomeerd strikken: “De kans bestaat dat er meer beunhazen rondlopen die veters strikken zonder diploma, daar moeten we hard tegen optreden. Voor dit soort oplichters hebben we jaren geleden al klitteband uitgevonden.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik zwem al jaren zonder zwemdiploma, maar zolang ik me houd aan de maximumsnelheid word ik niet opgepakt door de waterpolitie

Reageer
gravatar

BURGERNET

Waarschuwing

Er zijn mensen gesignaleerd die zich uitgeven als ‘tuchtraad’ voor veterstrikkers. Hij bestaat uit charlatans die u voor een enorm bedrag een zogenaamde cursus en examen proberen te verkopen.

Ga hier niet op in, blijf links rijden, en bel met 130 km/u de politie!

BURGERNET

Reageer
gravatar

Nee, dit gaat ook over hoe je gordels moet strikken en dan niet om het fout af te laten gaan in één of andere menigte.

De samenleving gestrikt lijkt maar zo als er verder doorgelopen kan worden.

gravatar

Daar moet je niet zo denigrerend over doen, korriepraat. Het is goed dat de tuchtraad en de Speld hier eindelijk eens aandacht aan besteden, want dit probleem is groter dan je denkt.

Weet je hoeveel mensen met een migratieachtergrond er buiten komen zonder verkeersdiploma? Levensgevaarlijk, maar daar doet zelfs meneer Wilders van de PVV niks aan!