Copyright - De Speld

Aanvoerders eredivisieclubs willen gaan poten voor aanvang wedstrijden

Maatregel moet competitievervalsing tegengaan

Twaalf aanvoerders van eredivisieclubs willen dat er voor de wedstrijd wordt gepoot om te bepalen welke spelers bij welk team horen. Volgens hen is de maatregel noodzakelijk om competitievervalsing tegen te gaan.

“Je ziet dat een club als Ajax veel meer geld heeft voor een goed team,” legt Willem II aanvoerder Jordens Peters uit. “Niet echt eerlijk. Wij stellen daarom voor om de teams voortaan te kiezen door middel van poten, zodat wij ook de kans krijgen om een keer met Dolberg of El Ahmadi te spelen. Ik wil niet elke keer met Fran Sol in de spits.”

“Het is ook veel leuker voor de neutrale toeschouwer. Teams zullen meer aan elkaar gewaagd zijn,” vult Sparta-aanvoerder Michel Breuer aan. “Het is echt een win-win situatie.”

Niet iedere voetballer is enthousiast over het voorstel. Linksback Ard van Peppen van Roda JC is bang dat hij steeds als laatste wordt gekozen. “Zo ging het vroeger op het schoolplein ook. Dat is echt niet leuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eerwaarde, hoezo “probleem onder de knie”? Leg in Sansara’s naam even uit wat je daarmee bedoelt:
welke knie; links of rechts,
een verrekte (zenuw)pees,
een gescheurde meniscus,
een verkrampte kuitspier of zelfs
een Achillespees blessure.
Voor vaagheid hebben we Studio Sport en Jack van Gelder al, of het V.I. lolbroeken kwartet o.l.v. Wilfred Genée. Wel even bij de les blijven, namasté.